MAJKA DOŠLA PIJANA NA POROĐAJ: Beba rođena sa 3 PROMILA ALKOHOLA, ubrzo PREMINULA
Beba preminula, Foto: Profimedia

užas

MAJKA DOŠLA PIJANA NA POROĐAJ: Beba rođena sa 3 PROMILA ALKOHOLA, ubrzo PREMINULA

Državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv majke, preti joj zatvorska kazna.

Objavljeno:

Beba koja je u porodilištu u Poljskoj rođena sa tri promila alkohola u krvi 23. decembra prošle godine, preminula je usled niza zdravstvenih komplikacija koje je doživela kao posledicu tog stanja. Protiv neodgovorne majke pokrenuta je istraga.

U 28. nedelji trudnoće, neimenovana majka (44) iz okoline Varšave javila se lekaru u teškom stanju pijanstva. Ubrzo nakon što je došla u porodilište Novi Dvor Mazovecki, izveden je i porođaj, a njoj je izmereno 3,2 promila alkohola u krvi što se klasifikuje kao stanje teškog pijanstva.

Porođaj je bio prirodan, a dete je po dolasku na svet podvrgnuto alkotestiranju, koje je utvrdilo da u krvi ima čak tri promila alkohola! Usled genetskih nedostataka koji su verovatno dodatno pogoršani ovim stanjem, prevremeno rođena beba preminula je tri nedelje kasnije i uprkos naporima lekara da je spasu.

Ispitivanje majke policija je uradila odmah u porodilištu, a državno tužilaštvo pokrenulo je istragu. Ukoliko se utvrdi da je kriva, mogla bi da završi na petogodišnjoj robiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.