OVOLIKO PAUKOVA PROGUTAMO U SNU SKORO SVAKO VEČE! Otkrivena tačna brojka, neće vam biti DOBRO!
Pauk / Ilustracija, Foto: Printscreen Liveleak

užasavajuće

OVOLIKO PAUKOVA PROGUTAMO U SNU SKORO SVAKO VEČE! Otkrivena tačna brojka, neće vam biti DOBRO!

Teška priča!

Objavljeno: 14.01.2020. 17:40h
  • 3

Retko ko voli da vidi prizor pauka koji plete mrežu u ćošku vaše kuće, a još više jeze izaziva mnogima poznata činjenica da svake godine u snu progutamo između pet i deset paukova, a ta brojka se penje na nekoliko stotina tokom života, zavisno u kojem delu sveta živite.

Razne varijacije te statistike nešto su što se često čuje, ali je li reč o istini ili mitu. Ako imate velik strah od pauka, koji se stručno naziva i arahnofobija, znajte da je to jedan od najčešćih strahova koji u manjoj ili većoj meri pogađa oko 50 posto žena i 10 posto muškaraca.

Naučnici kažu kako realnih razloga za brigu nema – reč je o običnom lažnom mitu.

Za početak, pauci retko za sobom ostavljaju mreže, a ako to čine, to rade kako bi ulovili druge životinje manje od njih, a ne ljude. Upravo je to njihov plen i na to se koncentrišu, dok ljude ignorišu. Stoga, osim ako nemate kuću punu mrtvih muva koje vam se nalaze oko kreveta, male su šanse da će vam se pauk uop[te približiti.

Osim toga, pauci su izuzetno osetljivi na vibracije, pa prizor velikog čoveka koji diše i pritom se miče, ili još gore hrče – kako to obično čine oni koji spavaju s otvorenim ustima, njih baš i ne privlači.

“Vibracije su velik deo doživljaja sveta za jednog pauka, a osoba koja spava nije nešto čemu bi pauk svesno i voljno prišao”, kaže britanski naučnik Rob Kraford.

U ušima još i završe

Pucketanja u uhu devetogodišnjeg Džesija Kortnija pretvorila su se u nepodnošljivu bol. Nakon lekarskog pregleda dečaka je šokirao pronalazak u uhu – iz levog slušnog kanala ispala su dva pauka, od kojih je jedan još bio živ. Džesi je početni bol opisao kao da pucketaju zobene pahuljice. 

Boravio ispod kože

Australijac na letovanju na Baliju primetio je veliku crvenu mrlju na svome telu na mestu gde je imao nedavnu operaciju slepog creva. Lokalni su ga lekari uveravali kako se radi o ugrizu insekta, pa su mu propisali antialergijsku kremu.

Nakon što su je naneli, crveno područje su prekrili mehuri. Vratio se u bolnicu, a dalja istraživanja su pokazala da se radi o tropskom pauku koji je ušao u njegovo telo kroz sveži rez i boravio ispod kože tri dana.

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media