RUSI OPERISALI BUBAŠVABU POSLE KOMPLIKOVANE TRUDNOĆE: Ne, ovo nije lažna vest
Operacija bubašvabe

svaki život im je bitan

RUSI OPERISALI BUBAŠVABU POSLE KOMPLIKOVANE TRUDNOĆE: Ne, ovo nije lažna vest

Insekt, koji potiče iz južnoameričke džungle, bio je ljubimac jednog vlasnika, kojeg je, kad se razboleo, vlasnik odlučio da spasi

Objavljeno: 11:57h

Slučaj jedne bubašvabe, vrste Arhimandrita, u gradu Krasnojarsk u Sibiru začudio je svet.

Insekt, koji potiče iz južnoameričke džungle, bio je ljubimac jednog vlasnika, kojeg je, kad se razboleo, vlasnik odlučio da spasi.

Bubašvabe nisu retki insekti pa je vlasnik mogao lako da nađe drugog kućnog ljubimca. Umesto toga, odveo ju je kod veterinara.

Kada su lokalni lekari za životinje ugledali malog kućnog ljubimca, brzo su krenuli u akciju da je spasu. Insekt je imao komplikovanu trudnoću zbog koje je njen život bio u opasnosti.

Čaura u kojoj su se razvili njeni mališani nije se uspela povući. Stajala je van njenog tela, što je predstavljalo opasnost od infekcije. Veterinari su joj dali tri leka protiv bolova kako bi joj bilo prijatno. Lekari su koristili interni lek, lokalni anestetik i gasnu anesteziju.

Uspeli su da izvade jajašca iz čaure. Bubašvaba je preživela.

Morate biti impresionirani veštinama lekara, koji su izveli takvu mikrohirurgiju. I niko nije bio srećniji od vlasnika bubašvabe. Veterinari su imali vremena da na svojim društvenim medijima napišu posebnu želju malom pacijentu.

- Lepotici želimo najbolje zdravlje - napisali su srećni lekari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Interesting engineering)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.