O GRETI SE PIŠE SVAŠTA, A SADA TVRDE DA JE PUTNICA KROZ VREME: Imaju i fotografiju koja je navodni DOKAZ (FOTO)
Greta je došla iz prošlosti da nas spasi?, Foto: EPA/CHRISTIAN MONTERROSA

teorija zavere

O GRETI SE PIŠE SVAŠTA, A SADA TVRDE DA JE PUTNICA KROZ VREME: Imaju i fotografiju koja je navodni DOKAZ (FOTO)

Kako bi potkrepili svoju teoriju odnekud su iskopali fotografiju devojčice koja joj nalikuje, a snimljena je pre 121 godinu

Objavljeno:

Ljubitelji teorija zavere imaju novu teoriju koja je ovih dana hit na društvenim mrežama.

Popularna švedska tinejdžerka i aktivistkinja Greta Tunberg je po novom, naime, putnica kroz vreme, devojčica iz budućnosti koja je došla da spasi svet.

Kako bi potkrepili svoju teoriju odnekud su iskopali fotografiju devojčice koja joj nalikuje, a snimljena je pre 121 godinu. Fotografija je momentalno postala hit i besomučno se deli na Tviteru.

Snimljena je u Kanadi na Teritoriji Jukon i prikazuje troje dece koja izvlače vodu iz bunara.

Devojčica s leva zbilja izgleda kao pljunuta švedska 16-godišnjakinja. Fotografija je slučajno otkrivena u arhivu univerziteta u Vašingtonu, a korisnici društvenih mreža jedva su dočekali da ju podele na internetu i kreiraju novu zabavnu teoriju zavere.

foto: University of Washington

Mnoge je impresionirala sličnost dve devojčice pa se ne dvoume da je Greta poslana iz daleke budućnosti da nas spasi.

- Nisam ljubitelj teorija zavere, ali uveren sam da je Greta putnica kroz vreme. Došla je iz budućnosti da zaustavi klimatske promene. To je jedino objašnjenje - napisao je jedan korisnik.

Drugi tabor koji čine odveć skeptični teoretičari zavere, tvrde da je sigurno riječ o Photoshopu jer su im lica identična.

Greta je postala simbolom pokreta mladih nakon što je iz protesta protiv klimatskih promena odlučila da prestan da ide u školu, a sledili su je učenici iz više od 100 gradova širom sveta.

Prošle nedelje je jedrilicom iz SAD-a krenula nazad u Evropu kako bi prisustvovala klimatskoj konferenciji u Madridu, a potom će kući u Švedsku na praznike. Jedrilica kojom putuje zove se La Vagabonde i ne ostavlja ama baš nikakav ugljični otisak jer plovi na energiju vetra, a za slučaj da ga nema, koristi solarne ploče i hidrogeneratore električne energije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.