MIHAIL POPKOV JE SIBIRSKI VUKODLAK! Silovao je i ISKASAPIO 77 ŽENA, žrtve je birao po posebnom OBRASCU
Psihijatri koji su veštačili Popkova smatraju da je okidač za njegove monstruozne zločine bila sumnja da ga je supruga prevarila, Foto: Printscreen

espresopedija

MIHAIL POPKOV JE SIBIRSKI VUKODLAK! Silovao je i ISKASAPIO 77 ŽENA, žrtve je birao po posebnom OBRASCU

Sakatio im je tela na užasan i monstruozan način zbog čega su ga ruski mediji prozvali Sibirskim vukodlakom

Objavljeno:

Mihail Viktorovič Popkov je namonstruozniji ruski serijski ubica i silovatelj. On je između 1992. i 2010. godine u Angarsku, Irkutsku i Vladivostoku u Sibiru seksualno zlostavljao i ubio 77 žena!

Popkov je poznat i po nadimcima koje su mi dali mediji - Sibirski Vukodlak i Angarski manijak. Smatra se najmonstruoznijim ubicom u ruskoj istoriji zbog brutalnosti ubistava i neviđenim iživljavanjem nad žrtvama.

On je 2015. godine osuđen za 22 ubistva, a tri godine kasnije dodatno je priznao još 59. Prošle godine, u decembru, osuđen je za 56 od 59 ubistava, jer za tri ubistva nije bilo moguće pronaći dokaze koji bi ga teretili. Sve zajedno, Popkov je osuđen na maksimalne kazne - dve doživotne robije.

Popkov je rođen u Angarsku 7. marta 1964. godine. O njegovom detinjstvu i odrastanju se ne zna gotovo ništa osim da je bio oženjen Elenom Popkov, sa kojom je imao ćerku Ekaterinu. Radio je kao policajac u irkutskoj oblasti, a do trenutka kada je uhapšen radio je i kao obezbeđenje u par lokalnih naftnih kompanija.

foto: Printscreen

Psihijatri koji su veštačili Popkova smatraju da je okidač za njegove monstruozne zločine bila sumnja da ga je supruga prevarila. On je, po njima, bio porodičan čovek koji je veoma voleo svoju ćerku Ekatarinu i suprugu Elenu, tako da ga je ideja o prevari potpuno izjela i mentalno devastirala. Zbog ljubomore više nije mogao da kanališe bes koji je rastao u njemu. Mada je bilo i onih, doduše u manjini, koji su smatrali da je Popkov bio klasičan sadista, bez trunke empatije, te da je zločine počinio smišljeno i hladnokrvno.

Popkov sa ćerkom Ekatarinom
Popkov sa ćerkom Ekatarinomfoto: Printscreen

Počeo je da se sveti ženama, a njegove žrtve bile su dobi od 16 do 40 godina. Izuzetak je jedan policajac, za kojeg se pretpostavlja da ga je Popokov uklonio jer je počeo da nešto sumnja.

foto: Printscreen

Popkov je birao žene atraktivnog izgleda i slobodnijeg ponašanja. Neke su bile prostitutke, a neke mlade devojke slobodnijeg ponašanja i odevanja koje su se vraćale iz provoda, a koje je Popkov smatrao nemoralnim i vrednim prezira zbog potencijalne promiskuitetnosti.

foto: Printscreen

U rasponu od 1992. do 2010. godine, Popkov ih je presretao po istom obrascu u Angarsku, Irkutsku i Vladivostiku, što je potez koji obuhvata skoro 4 hiljade kilometara.

foto: Printscreen

On je bio obučen u uniformu, vozio je službeni auto i ženama je nudio prevoz, a one najčešće nisu uopšte sumnjale u njega.

foto: Printscreen

Popkov bi žrtvu najpre brutalno silovao, a onda je ubijao lagano i bolno. Za ubistva je koristio noževe, sekiru, palicu za bejzbol, šrafciger, klješta... Sakatio im je tela na užasan i monstruozan način zbog čega su ga ruski mediji prozvali Sibirskim vukodlakom.

Ruska policija je istragu o ubistvima otvorila sredinom devedesetih godina prošlog veka kada su shvatili da je nekoliko žena ubijeno na identičan način. Ipak, uprkos obimnoj istrazi i svedočenjima nekoliko žena koje su uspele da mu umaknu, Popkov je dve decenije bio van domašaja pravde. Ključni dokazi bili su tragovi Lade, terenskog vozila koje koristi policija, pronađeni na mestu zločina, kao i analiza preko 3.500 uzoraka DNK sadašnjih i bivših policajaca u Irkutsku 2012. godine. Sve to je polako stezalo obruč oko Popkova, koji se u to vreme primirio.

Nakon suđenja pred regionalnim sudom u Irkutsku u Sibiru, 10. decembra 2018. godine, osuđen je za 78 ubistava na dve doživotne robije.

foto: Printscreen

Popkov je inspirisao nekoliko dokumentaraca i knjiga, a priča o njegovim zločinama i dalje se sa užasom prepričava kako u Rusiji, tako i širom planete.

BONUS VIDEO:

JEZIVA ISPOVEST DEVOJČICE (15) IZ LAZAREVCA: Udarao me je MOTKOM dok se nisam onesvestila

(Espreso.co.rs/Dejan Katalina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.