STAVILI SU KAMERU U MRTVAČKI SANDUK: Ono što su snimili ih je PRESTRAVILO! Kako je ovo moguće?
Istraživanje pokazalo da se mrtvacima pomeraju ruke dok im se telo raspada, Foto: Printscreen/Twitter/ Alyson Wilson

da li je ovo moguće?!

STAVILI SU KAMERU U MRTVAČKI SANDUK: Ono što su snimili ih je PRESTRAVILO! Kako je ovo moguće?

Ne čitajte ovu vest u pauzi za ručak. Kamere su 17 meseci fotografisale tela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke pomerale dok su se tela raspadala. Stručnjaci kažu da bi to moglo biti važno za forenzičare

Objavljeno: 19:34h

Kamere koje su postavili australski naučnici pokazale su da su se mrtvaci mrdali iako su se njihova tela raspadala, objavili su u četvrtak mediji.

Kamere su 17 meseci fotografisale tela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke mrdale dok su se tela sušila i raspadala, prenela je australska televizija ABC.

Istraživačica Alison Vilson kaže da bi to moglo biti važno za forenzičare.

- Otkrili smo da su se ruke jako mrdale, neke koje su bile pružene uz jednu stranu teela završile su na drugoj strani - rekla je Vilson ABC-u.

Istraživanje je sprovedeno u tajnom laboratoriju blizu Sidneja koji je otvoren pre tri godine radi analize raspadanja tela u različitim uslovima kako bi se rekonstuisala mesta zločina.

Vilson kaže da bi pokreti mogli biti posledica stezanja ligamenata dok se suše.

Forenzička antropologinja dr. Ksante Malet sa univerziteta u Njukaselu smatra da bi otkriće moglo biti važno za forenzičare koji pretpostavljaju da su tela na mestu zločina u istom položaju kako i kada je osoba umrla.

- Ljudi bi se iznenadili kada bi videli kakve smo pokrete zabeležili. Ja sam se začudila kada sam to videla, posebno koliko su se mrdale ruke. Neverovatno - dodala je Malet.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24Sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.