BILA JE TRUDNA 46 GODINA: Kada su izvadili bebu, doktori NISU VEROVALI ŠTA VIDE (VIDEO)
Zahra Abutalib, Foto: Printscreen Youtube

šok

BILA JE TRUDNA 46 GODINA: Kada su izvadili bebu, doktori NISU VEROVALI ŠTA VIDE (VIDEO)

Lekari su bili šokirani kada su dobili rezultate

Objavljeno:

Slučaj žene iz Maroka, Zahre Abutalib svakako je jedan od najneverovatnijih u istoriji medicine. Daleke 1955. godine, Zahra je osetila bolove i počela je da se porađa u malom selu nadomak Kazablanke. Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila.

Ona je potom prebačena u bolnicu gde je trebalo da se konačno porodii gde bi bila pod nadzorom stručnjaka. Međutim, kada je videla kako je jedna mlada devojka u mukama umrla tokom operacije, Zahra je u panici pobegla iz bolnice.

Iako je trpela jezive bolove danima, Zehra se nije vraćala u bolnicu. Ipak, jednog dana bolovi su naprasno prestali i Zehra je, verujući u marokanski mit "uspavane bebe", koji znači da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno zaboravila na trudnoću.

Decenije su prošle i beba se nije rodila. Zahra je u međuvremenu usvojila troje dece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, jaki bolovi su se vratili, ali lekari nisu imali adekvatno objašnjenje. Doktor Taibi Kvazani verovao je da je Zahrin stomak bio natečen usled tumora na jajnicima i poslao ju je na snimanje.

Lekari su bili šokirani kada su dobili rezultate. Unutar Zahrinog stomaka nalazio se plod deteta koji se skamenio.

Mrtva beba, koja je bila u Zahrinom organizmu 46 godina, uspešno je operacijom odstranjena. Njen beg iz bolnice pre 46 godina joj je verovatno spasao život. Da je tada operisana, kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, doktori bi sigurno presekli pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dete pozicionirano i izazvali bi unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo po majku i dete.

U istoriji medicine zabeleženo je oko 300 sličnih slučajeva, ali Zahrino "kameno dete" provelo je najviše vremena u stomaku.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.