VOJNICI UBILI TRI POLICAJACA, A OSLOBODILI OPASNOG ZLOČINCA: Do strašne zabune došlo neverovatnim spletom okolnosti
Nigerijski vojnik (ilustacija), Foto: AP

opšta pometnja

VOJNICI UBILI TRI POLICAJACA, A OSLOBODILI OPASNOG ZLOČINCA: Do strašne zabune došlo neverovatnim spletom okolnosti

Vojnici nisu bili upoznati sa tajnom policijskom operacijom u tom području

Objavljeno:

Vojnici u Nigeriji ubili su civila i tri policajca koji su prevozili osumnjičenog zločinca.

Policija kaže da su policajci vodili čoveka za koga se veruje da stoji iza nekoliko otmica u policijsku stanicu u severoistočnoj državi Taraba.

Vojska je pucala na tajnu policiju, jer su ih pogrešno zamenili za otmičare, navodi vojska. Policija kaže da su vojnici pustili osumnjičenog u lisicama, koji je u bekstvu. Četiri druge osobe su povređene.

Vojnici nisu bili upoznati sa tajnom policijskom operacijom u tom području, pa su digli uzbunu kada je ih je jedna osoba pozvala zbog toga što je videla sumnjive otmičare, navodi vojska u saopštenju.

Tajna policija je tada odbila da se zaustavi na tri vojne kontrolne tačke, što je izazvalo "poteru", navodi se u saopštenju. Jedan od ranjenih je tada rekao vojnicima da su bili tajni policajci.

Vojska je to opisala kao slučaj zamene identiteta. Policija je, međutim, saopštila da su vojnici nekoliko puta gađali vojnike, "uprkos dovoljnom dokazu da su [bili] policijsko osoblje na zakonitoj dužnosti".

Nakon pucnjave, vojnici su oslobodili osumnjičenog u lisicama, a policija ga je indetifikovala kao Alhajija Hamiusa, navodno "zloglasnog kralja otmica" umešanim u otmice visokog profila.

Policija je otvorila istragu o slučaju koji nazivaju "bizarnim i nesrećnim" incidentom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.