Neverovatno otkriće: Grobnica nikad nije otvarana a lobanje nigde nema (FOTO) (GIF)

vekovna misterija

Neverovatno otkriće: Grobnica nikad nije otvarana a lobanje nigde nema (FOTO) (GIF)

Arheolozi koji su georadarom ispitivali unutrašnjost groba u kojem je sahranjen slavni dramski pisac Vilijam Šekspir došli su do neočekivanog otkrića...
Objavljeno: 17:11h

Arheolozi koji su skenirali grob Vilijama Šekspira grob došli su do neverovatnog otkrića. Oni tvrde da je lobanja velikog pisca ukradena iz grobnice. Istraživači su koristili georadar kako bi ispitali unutrašnjost groba u kojem je sahranjen jedan od najznačajnijih dramskih pisaca svih vremena. Škola strave i užasa: Ovde su zakopane najjezivije priče u Americi (FOTO) Grobnica se nalazi u crkvi Svete Trojice u Stratfordu i, kako se navodi, do sada nikada nije bila raskopavana.

Vođa studije, britanski ekspert Kevin Kols izjavio je da je tokom analize grobnice primećen "čudan poremećaj na kraju glave". Kols je rekao da su lobanju najverovatnije ukrali plačkaši grobova u 18 veku.
- Ubeđen sam da se lobanja uopšte ne nalazi u crkvi Svete Trojice - navodi britanski arheolog. Vikar crkve Patrik Tejlor tvrdi da nema dovoljno dokaza da je lobanja ukradena. On je naveo da nema planova za raskopavanje grobnice kako bi se dokazala tvrdnja arheologa.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.