DEVOJČICU (12) UHVATILI U ŠVERCU UZORAKA KRVI! Bili su namenjeni za veoma MRAČNU PRAKSU
Devojčica švrecovala uzorke krvi (ilustracija), Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT

naličje kine

DEVOJČICU (12) UHVATILI U ŠVERCU UZORAKA KRVI! Bili su namenjeni za veoma MRAČNU PRAKSU

Devojčica koja je uhvaćena rekla je da joj je plaćeno da prošvercuje uzorke krvi

Objavljeno:

Devojčica (12) uhvaćena je u kineskom gradu Šenženu u pokušaju da prokrijumčari stotine uzoraka krvi trudnica iz Hong Konga, koji su najverovatnije sakupljeni da bi odredili pol beba.

Proveravanje pola bebe je u Kini nelegalno, osim ako se vrši na zahtev lekara. Zbog nekadašnje politike jednog deteta, u Kini su bila više željena muška deca, što je dovelo do masovnih abortusa ili čak čedomorstva u slučaju da je beba ženskog pola.

Devojčica koja je uhvaćena rekla je da joj je plaćeno da prošvercuje uzorke krvi.

- Studenti koji putuju preko granice u suštini ne donose ništa osim knjiga, pribora i grickalica, tako da njihovi školski torbe obično izgledaju prazne. Ali smo videli da je njena izgleda tako puna da bi mogla da pukne, pa smo skenirali njenu torbu - rekao je član osoblja Luohu like u kojoj su uhvatili devojčicu.

Ovo je drugi takav slučaj ove godine, koji ukazuje da mnoge porodice i dalje nastoje da imaju samo mušku decu, što je posledica loše politike koja je ukinuta 2015. godine.

Politika jednog deteta dovela je do nesrazmerno većeg broja muškaraca, kao i do smanjenja broja mladih. Kina je pokušala da se izbori sa svojim demografskim izazovom oslobađajući centralno kontrolisane politike planiranja porodice i ohrabrujući građane da imaju više dece.

Do sada, izgleda da nije funkcionisalo. Rast stanovništva je u 2018. godini usporen sa 15,23 miliona novoorođenih, što je pad od 2 miliona u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima Državnog zavoda za statistiku.

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.