USKORO ĆU UMRETI, RECITE MAMI DA JE VOLIM: Ovaj dečak je stradao u kolima na NAJBIZARNIJI mogući način
Kajl Plaš, Foto: Printscreen Youtube

UŽAS!

USKORO ĆU UMRETI, RECITE MAMI DA JE VOLIM: Ovaj dečak je stradao u kolima na NAJBIZARNIJI mogući način

Mladić je uspeo na svom mobilnom da aktivira opciju za hitne pozive

Objavljeno:

Tinejdžer iz američke države Ohajo umro je u bizarnoj nesreći koja se dogodila u njegovom automobilu.

Kajl Plaš (16) pokušavao je da dohvati opremu za tenis kada se iznenada spustilo sedište u karavanu Honda Odsej, prebacilo ga u prtljažnik i doslovno zgnječilo, piše "Dejli mejl".

Mladić je uspeo na svom mobilnom da aktivira opciju za hitne pozive. Operaterki Ember Smit u službi za hitne situacije nije rekao šta se tačno dogodilo, nego samo da je zarobljen u automobilu.

- Upomoć, upomoć, upomoć - vrištao je Kajl nadajući se da će ga neko čuti i spasiti ga. Na snimku, koja traje oko tri minute, može se čuti kako dečak traži policiju, dok radi kratke pauze između reči kako bi došao do vazduha. Dispečerka ga je potom pitala gde se tačno nalazi.

- Ne čujem vas - rekao je Kajl. Očajnički mi je potrebna pomoć, umreću. Verovatno mi nije ostalo još puno vremena, recite mojoj mami da je volim ako umrem. Upomoć - rekao je još jednom, a onda se poziv naglo prekinuo.

Pet minuta kasnije policija je pretražila prostor oko škole, ali nije pronašla mladića. Dispečerka je nazvala broj s kojeg se Kajl javio, ali dobila je govornu poštu. Razgovarajući s kolegom utvrdila je da verovatno o nečijoj šali.

U jednom trenutku Kajl je ponovo nazvao i zvučao je još očajnije.

- Ovo nije šala. Zarobljen sam u zlatnoj "hondi" na parkingu Seven Hils. Pošaljite policiju odmah. Ubrzo ću umreti - kazao je mladić koji je jedva disao.

Policija ga ni u drugoj pretrazi parkinga nije pronašla. Isto veče dečakova majka nazvala je policiju zabrinuta jer se nije vratio kući iz škole.

- Moj sin se nije vratio kući. Mislili samo da je otišao na tenis, ali još ga nema - rekla je majka. Nakon što su roditelji locirali preko aplikacije gde se nalazi sinov mobilni ponovno su nazvali policiju.

Konačno, oko 21 sat, šest sati nakon što je nazvao pomoć, pronađeno je Kajlovo beživotno telo. Bio je na parkingu pored škole, koje se nalazi s druge strane ulice, nasuprot glavnog parkinga gde su ga tražili prva dva puta.

Lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti slučajna 'asfiksija uzrokovana kompresijom grudnog koša'.

Policija je otvorila istragu, a dispečerka Smit je privremeno udaljena s dužnosti jer policiji nije pružila potrebne informacije.

Smit radi kao dispečerka od 2014. godine. Dvaput se na Fejsbuku požalila zbog prekovremenog rada, uglavnom petkom.

- Uvek sam na poslu, uvek radimo prekovremeno i zbog toga mrzimo ovaj posao i ljude kojih nema mesecima - napisala je u februaru 2017.

Zasad nije poznato je li Smit radila prekovremeno i tog kobnog dana kad je Kajl zatražio pomoć.

Prošle godine, s tržišta je povučeno oko 900.000 modela Honde Odisej, proizvedenih u periodu od 2011. do 2017, nakon što se mnogo korisnika požalilo da sedišta u drugom redu padaju ako nisu pravilno pričvršćena.

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.