ZAVEZALI SU JE ZA ZID I SILOVALI GODINAMA! Nad orangutanom Poli su se iživljavali svi gosti bordela na Borneu
Poli je bila žrtva užasnog nasilja, Foto: Borneo orangutan survival foundation

zlostavljanje životinja

ZAVEZALI SU JE ZA ZID I SILOVALI GODINAMA! Nad orangutanom Poli su se iživljavali svi gosti bordela na Borneu

Bila je obrijana, naparfemisna i nosila je nakit

Objavljeno: 12:12h

Radnici sa farme palminog ulja u Borneu dugo vremena dolazili bi u lokalni bordel i plaćali siću da imaju seks sa prostitutkom ili, neverovatno, sa orangutankom Poni!

Zavezana za zid i ležeći na prljavom dušeku, sa licem prepunim šminke, orangutan Poni čekala je godinama na svog sledećeg seks klijenta, pa onog nakon njega i tako unedogled.

Bila je obrijana, naparfemisna i nosila je nakit.

Znajući šta je čeka, Poni je naučila da zavrti svoje kukove kada bi neko ušao u njen sobičak. Silovali su je muškarci od nje dvaput veći i plaćali njenom vlasniku za to iskustvo.

Poli je bila žrtva užasnog nasilja
Poli je bila žrtva užasnog nasilja foto: Borneo orangutan survival foundation

Poni je od svoje majke ukradena kao beba i celog života njeno telo su brijali svaki drugi dan,ostavljajući nezaštićenu kožu u crvenilu i izloženu ujedima komaraca, od kojih duga dlaka upravo i treba da štiti njenu vrstu. Uz sve to, ona je dresirana da zna kako da izvrši polne radnje.

Niko ne zna tačno koliko je Poni dugo radila kao prostitutka pre nego što su je spasili od ovog nasilja. Bilo joj je potrebno više od decenije da se oporavi od surovosti kojoj je bula izložena u seoskom bordelu, mestu veoma popularnom među lokalnim radnicima.

O Poni se brinula bivša učiteljica Mišel Desilets.

- To je bilo užasno. Bila je seks-rob, što je groteskno. Po celom telu bili su joj gnojni čirevi, a na licu šminka i minđuše na ušima. Morala da je pretrpela ogroman bol. Grozno je i misliti koliko li je samo bila uplašena. Ne mogu da verujem da ljudi mogu da učine tako nešto životinji - rekla je ona.

I spasiti je nije bilo lako, jer je za lokalnu zajednicu Poni bila "dobar izvor zarade", koji nisu bili voljni da tek tako izgube.

Na kraju je 35 naoružanih policajaca nateralo seljane, koji su im pretili noževima i pištoljima, da puste Poni.

- Njena "madam" je gorko plakala kada smo joj oduzeli životinju - rekla je Mišel.

Kako kaže, Poni se dugo oporavljala u prihvatilištu. U početku se užasno plašila muškaraca, te su oko nje bile samo žene. Vremenom su muški negovatelji počeli da joj se približavaju, a ona da im veruje. Na kraju se preselila ne jedno od ostrva, gde je okružena pripadnicima svoje vrste, ali ne i u divljinu, jer u njoj nikada ne bi umela da se snađe. Ipak, već 15 godina unazad, njeno zdravlje je dobro.

Poli danas
Poli danas foto: Borneo orangutan survival foundation

Procenjuje se da se godišnje ubije oko 1.000 orangutana, kako bi njihove bebe bile prodate na crnom tržištu. Za jednu prodatu bebu, pretpostavlja se da se ubijem barem četiri odrasle životinje.

Iz tih razloga, ali i zbog krčenja palminih šuma zbog ulja, ovim životinjama preti izumiranje.

(Espreso.co.rs/ Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.