Ispovest sponzoruše: Ja sam Maja, imam 18 godina i iznajmljuju me na sat! (FOTO)

studentkinje traže sponzore

Ispovest sponzoruše: Ja sam Maja, imam 18 godina i iznajmljuju me na sat! (FOTO)

- Pre neki dan sam sela u restoran i naručila najskuplju stvar sa menija, nisam ni znala šta je. Naravno, oni pokrivaju troškove, a pritom mi plaćaju i za to što sam došla! - priča Maja, Australijanka koja živi od tuđeg rada
Objavljeno: 18:29h

Maja ima 18 godina i ne krije da je sponzoruša. Ovaj trend je toliko uzeo maha da postoje sajtovi koji više podsećaju na društvene mreže za provodadžisanje. Studentkinje iz razvijenih zemalja su odlepile za ovim unosnim, ali i užasnim vidom lake zarade. Uništio je načisto: E, ovako se ponižava sponzoruša! (VIDEO) - U ovom trenutku sam u besnim kolima, tip me vozi do kuće, tu me čeka majka, koja odobrava moj stil života - kaže Maja koja ima 18 godina. Ona prima poklone, novac i usluge od mahom starijih muškaraca koji je iskorišćavaju.

Printscreen

- Ako mi fale pare za račun za telefon, samo odem na sajt i oko 100 tipova hoće sve da mi plate. Likovi koji baš hoće da me vide čak mi plaćaju avionske karte. Pre neki dan sam sela u restoran i naručila najskuplju stvar sa menija, nisam ni znala šta je. Naravno, oni pokrivaju troškove, a pritom mi plaćaju i novac za to što sam došla. Jedan lik je dao novac samo da bi sedeo pored mene na plaži - rekla je Maja za Dejli mejl u Australiji.

Printscreen

Kaže da su sponzori svakakvi, ali uvek dobrostojeći. Neki su oženjeni, neki nisu ali nikada ne ulazi u vezu i uvek je u potpunosti trezna. Naravno, ovo ima svoju cenu. I daleko je mračnija nego što mnoge devojke i slute.

Printscreen

- Srela sam se sa baš sumnjivim tipom koji je hteo da mi plati kartu za Melburn pod uslovom da imam seks sa njim. Odbila sam ga. Uprkos tome što ne spavam ni sa kim za pare, osuda koju trpim je neverovatno bolna. Osuđuju me čak i prijatelji, to je vrlo teško da se podnese - kaže devojka.

Printscreen

U Australiji ima 82.670 otvorenih i registrovanih sponzoruša na raznim sajtovima za ove usluge.

Printscreen

Od pomenutih sajtova za "de luks" dejting sa sponzorima može se doći relatvno lako. Njihovi nazivi, sami po sebi, sugerišu njihovu namenu (npr. Seeking millionaire, Golddigger singles, Gold-diggers-dating, Millionaire match, Date a millionaire, Millionaire match makers i sl.).

Printscreen

Profili sponzoruša, i ženskih i muških, uglavnom su ograničeno dostupni ili potpuno nedostupni bez prethodne registracije. Neki, prilikom registracije, navode da se bogatim smatra neko ko može da dokaže da ima minimum 100.000 dolara. Pojedini takvi sajtovi se reklamiraju i na poznatim medijima orijentisanim ka čitaocima iz sveta biznisa (Forbes, The Wall Street Journal).

Printscreen

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.