FRANCUZI BESNI, CEO SVET IM SE SMEJE: U Parizu instalirani SVEMIRSKI PISOARI, a izgledaju KOMIČNO! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

HIT!

FRANCUZI BESNI, CEO SVET IM SE SMEJE: U Parizu instalirani SVEMIRSKI PISOARI, a izgledaju KOMIČNO! (VIDEO)

Pisoari su postavljeni u blizini jedne od pariskih prometnih železnička stanica

Objavljeno: 15.08.2018. 21:24h
  • 1

Radio Evropa 1 preneo je da su pisoari crvene boje sa žardinjerama kako bi se neutralisali neprijatni mirisi, postavljeni kao eksperimentalni projekat.

– Sakupljeni urin iz tog muškog toaleta će biti recikliran tako što će ga stručnjaci mešati sa slamom i kasnije pretvarati u đubrivo namenjeno za bolji rast biljaka – rekao je Loran Lebo, naučnik iz Nanta koji je incijator projetka.

Ulični ekološki pisoari izazivaju radoznalost turista ali su mnogi Parižani kritikovali projekat smatrajući da nema dovoljno privatnosti jer nema kabine tako da svako može da zastane i gleda prolaznika koji koristi pisoar.

Na društvenim mrežama su se pojavili razni komentari od onih koji su šaljivi, do onih koji smatraju da je opet u pitanju neka “glupost pariskih vlasti”.

Gradske vlasti navele su da su izabrana mesta privremena i da su otvoreni za sugestije da pisoari budu u zaklonjenijim mestima s više cveća, pošto se za sada nalaze na sred nekih prometnih ulica i mesta.

Pisoari su postavljeni u blizini jedne od pariskih prometnih železnička stanica kao i na poznatom trgu Kliši gde se nalaze brojne prodavnice.

Bonus video

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portala Espreso.rs, gostovanje na Hepiju

(Espreso.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media