DECU OBUČAVALI KAKO DA MASAKRIRAJU VRŠNJAKE: Vežbe izvodili u školama po Americi, a neposlušne surovo ubijali!
Foto: Printscreen/youtube

jezivo!

DECU OBUČAVALI KAKO DA MASAKRIRAJU VRŠNJAKE: Vežbe izvodili u školama po Americi, a neposlušne surovo ubijali!

Američke vlasti su pre nedelju dana pretresle objekat blizu Amalije, u okrugu Taos, tokom potrage za nestalim trogodišnjakom Abdulahom Ganijem Vahadžom iz Džordžije, ali su umesto dečaka otkrile 11 izgladnele i dehidrirane dece

Objavljeno:

Najmanje jedno dete od njih 11 pronađenih u izolovanom kompleksu u Novom Meksiku držano je tamo radi obuke da vrše masakre po školama, a jedna od odraslih osoba sahranila je na toj lokaciji nestalo dete, pokazuju sudska dokumenta.

Američke vlasti su pre nedelju dana pretresle objekat blizu Amalije, u okrugu Taos, tokom potrage za nestalim trogodišnjakom Abdulom Ganijem Vahadžom iz Džordžije, ali su umesto dečaka otkrile 11 izgladnele i dehidrirane dece koja su živela u neviđenoj prljavštini.

Najmanje dvoje dece reklo je da je mali Abdul umro u objektu, a jedno dete je reklo da je neko od odraslih sahranio preminulog mališana u kompleksu.

Abdul je poslednji put viđen kad je napustio svoj dom u Džounsboru sa ocem krajem novembra, nakon čega mu se izgubio svaki trag. Majka dečaka rekla je da Abdul ne može da hoda i da ima medicinsko stanje zbog kojeg mu je potrebna stalna nega. Ostaci dečaka pronađeni su na dan Abdulovog četvrtog rođendana.

- Jedno dete je reklo da je “ujka Lukas” sahranio Abdula na tom vlasništvu, nakon što je dva puta oprao telo – rekao je šerif oblasti Taos Džeri Hogref.

Međutim, trebaće više vremena za identifikaciju ostataka jer je telo bilo u poodmakloj fazi raspadanja.

-Ako budemo morali da se oslonimo na DNK analizu, identifikacija će potrajati nedeljama – rekao je dr Kurt Nolt.

Neimenovani komšija grupe rekao je za CNN da se poslednjih meseci dopisivao sa Mortenom. U porukama se vidi da je Morten tražio zalihe – poput goriva i namirnica - i da on, prema “božjoj komandi” može voziti samo od sumraka do zore.

SIRADŽOV OTAC POZNATI IMAM

Tužioci su zatražili da se petoro uhapšenih – Abdulov otac Siradž Vahadž, čovekove sestre Hudžrah Vahadž i Subhanah Vahadž, Lukas Morten i Dženi Levil – zadrže u pritvoru bez kaucije. Oni su optuženi za zlostavljanje dece i nemar. Morten je dodatno optužen da je skrivao osumnjičenog za otmicu deteta, Siradža Vahadža. Osumnjičeni su se izjasnili da nisu krivi. Članovi njihovih porodica su rekli da ne znaju ništa o navodnom treningu za pucnjave po školama.

Otac Siradža i njegove dve sestre, njujorški imam koji se takođe zove Siradž Vahadž, porekao je da zna za bilo kakav trening. Imam je rekao da su svi u njegovoj porodici zbunjeni otkrićem vlasti u Novom Meksiku. On je dodao da je preko “Fejsbuka” primio poziv u pomoć.

“Trebamo hranu, glasni smo” – glasila je poruka. Siradž je preko ćerke poslao poruku čoveku u Atlanti koji ju je preneo njemu. Ćerka je poslala poruku o gladovanju i otkrila lokaciju grupe, nakon čega je informaciju dala policiji.

- Očigledno se nešto dogodilo – mentalni poremećaj ili nešto slično. Ovo ne liči na njih – rekao je imam, dodajući da sa sinom nije bio u kontaktu od kraja 2017, a nije se čuo ni sa ćerkama.

On je bio prvi musliman koji je obavio uvodnu molitvu ispred Predstavničkog doma američkog kongresa, kao i svedok o karakteru Omara Abdela Rahmana, koji je isplanirao bombardovanje Svetskog trgovinskog centra 1993.

MUSLIMANSKI EKSTREMISTI

Vlasti su objavile da su u okviru kompleksa zatekle improvizovanu streljanu i dva glavna objekta u kojima se živelo – delimično zakopana prikolica okružena rovovima i starim gumama i parkirani kamion. Istražitelji su takođe pronašli pušku “AR-15”, napunjene magazine sa po 30 metaka, četiri napunjena pištolja i mnogo municije.

Vlasti su upale u kompleks prošle nedelje, nakon dojave da su unutra ljudi kojima trebaju hrana i voda.

- Saznali smo da su stanari najverovatnije dobro naoružani i da se smatraju muslimanskim ekstremistima – naveo je šerif.

On je kasnije rekao da su mu analitičari FBI rekli da su osumnjičeni izgleda “ekstremisti muslimanskih uverenja”.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.