ODJEDNOM SE ZEMLJA OTVORILA! U ruskom selu se pojavila čudna RUPA, toliko duboka da u nju može da stane ZGRADA OD 16 SPRATOVA! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

neobičan fenomen

ODJEDNOM SE ZEMLJA OTVORILA! U ruskom selu se pojavila čudna RUPA, toliko duboka da u nju može da stane ZGRADA OD 16 SPRATOVA! (VIDEO)

Meštani sela strahuju da može da im proguta kuće

Objavljeno:

Berači gljiva su u okolini ruskog sela Neledino doživeli su šok nakon što su ispred sebe uočili ogromnu rupu duboku više od 50 metara i široku oko 30 metara.

Ovaj krater je dovoljno velik da u njega stane neboder od 16 spratova.

Na sreću, niko od berača nije povređen, ali deca sela Neledino u regiji Nižnji Novgorod su prestravljena.

- Deca imaju noćne more. Boje se da će ista takva rupa progutati njihove domove dok oni spavaju - rekli su stanovnici.

Ruski stručnjaci za vanredne situacije tvrde da je reč o prirodnom fenomenu koji nije stvoren eksplozijama ni erupcijama kao što su stvorene neke slične rupe na ruskom Arktiku.

Kraške rupe levkastog oblika nastaju razlaganjem topivih stena kao što su vapnenac, dolomiti i gips.

- Prava je sreća da niko nije poginuo. Nismo čuli nikakvu akciju ni da se bilo što dogodilo. Ali smo se jako prestrašili jer je rupa zaista velika. Sama pomisao da se tako nešto može otvoriti bilo gde je zastrašujuća - rekao je jedan od berača gljiva.

Meštani su šokirani pojavom ove rupe u selu koje je oko 150 kilometara udaljeno od Nižnjeg Novgoroda.

U Neledinu živi 111 ljudi. Jedna od njih je i Jelena koja je rekla da čekaju da stručnjaci istraže rupu i procene rizike od mogućih sličnih incidenata u njihovom selu.

- Rupa je jako blizu našeg sela. Niko nam ne garantuje da se usred njega neće otvoriti jedna takva. Ili još gore, ispod naših kuća. Jako se bojimo - ispričala je Jelena.

Ministarstvo za hitne intervencije ogradilo je područje oko rupe kako bi se sprečila eventualna upadanja u nju i ljudske žrtve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.