INDUSTRIJA KOJA ISPUNJAVA BOLESNE MUŠKE FANTAZIJE: Posetio je fabriku SEKS LUTKI i otkrio MRAČNU STRANU tog posla (VIDEO)
Proizvodnja seks lutki postaje sve veća, Foto: Youtube printscreen/BBC

SUNOVRAT TEHNOLOGIJE

INDUSTRIJA KOJA ISPUNJAVA BOLESNE MUŠKE FANTAZIJE: Posetio je fabriku SEKS LUTKI i otkrio MRAČNU STRANU tog posla (VIDEO)

Broj ovakvih fabrika raste, posebno u Kini, a kakve će ovo poslednice imati po ljudski rod?

Objavljeno: 08:41h

Džejms Jang, novinar BBC-ija, posetio je jednu japansku fabriku za proizvodnju seks robota, i tamo zatekao mnogobrojne mračne prizore.

On je za "Miror" ispričao svoje iskustvo.

Ovo je njegova priča:

- Unutar prestižne japanske industrijske četvrti, zatekao sam se u jednoj od fabrika koja proizvodi isključivo seks robote.

Svuda su bila gumena tela teška 45 kilograma i mitskih atributa, u različitim stupnjevima proizvodnje. Delovalo je nerealno. Vreme i umeće potrebno za pravljenje ovakog nečeg bilo je zadivljujuće.

Radnici ovde rade sa velikom pažnjom, i srećni su što zarađuju novac na zadovoljenju tuđih potreba, iako svoje mušterije nikada ne upoznaju lično - oni naručuju lutke preko interneta.

Pitao sam se da li ih nekad muči savest zbog toga što rade?

Broj ovakvih fabrika raste, posebno u Kini, a kakve će ovo poslednice imati po ljudski rod? Šta će to značiti za žene, koje nakon ovoga, često se u šali kaže, muškarcima više neće biti ni potrebene?

Vlasnik tvrdi da je potražnja velika
Vlasnik tvrdi da je potražnja velika foto: Youtube printscreen/BBC

Da li ćemo lako prihvatiti ovu doslovnu objetkifikaciju ženskog tela? Da li će žene sada težiti još nerealnijim proporcijama, koje su već postale imperativ zahvaljujući Holivudu i fotošopu?

Pitam se šta ove lutke znače za one koji ih koriste - da li će oni od sada ignorisati čitav jedan deo ljudskog postojanja i socijalizacije: stvaranja veza, dubljeg razumevanja i učenja o drugima?

Šta se dešava kada se neko odrekle svega toga i započne vezu samo sa robotom koji radi jednu jedinu stvar za koju je programiran?

Brinem se jer se seks roboti predstavljaju kao "tehnološko rešenje" za ljudske probleme. Etika nam nalaže da razmišljamo šta je to što će ljudima omogućiti da se nesmetano i pravilno razvijaju. Moramo razmisliti da li je kratkoročno rešenje problema ljudskih potreba dovoljno dobro za njegov razvoj na duge staze u smislu mentalnog zdravlja i indetiteta.

Dok mi je sve to prolazilo kroz glavu, radnik fabrike mi je pokazivao kako se "genitalije" robota mogu izvaditi kako bi se očistile.

Iako mi je na prvi pogled delovalo smešno, pomislio sam kako muškarci stvarno masturbiraju u to, i da time pokušavaju da zamene ljudsko biće.

A onda sam spoznao i mračnu stranu ovog posla, kada me je radnik odveo do jedne nezavršene lutke.

Ova lutka je bila manja, i iako sam pokušavao da se suzdržim, pogled na nju me je duboko potresao.

Osetio sam se kao da me je neko udario u stomak.

Lutka je izgledala baš mlado. Kada sam shvatio zašto su proizvođači odlučili da proizvedu i taj "tip" robota, suze su mi potekle niz lice.

Neke lutke izgledaju zabrinjavajuće mlado
Neke lutke izgledaju zabrinjavajuće mlado foto: Youtube printscreen/BBC

Moj um je pokušao da pojmi da takva lutka zaista postoji.

Surova istina je da ljudi žele da svoje bolesne fantazije pretvore u stvarnost, a mašta im nekada nije dovoljna, a postoji neko i ko će to da im proda.

Vlasnik firme mi je objasnio da se ovaj tip lutke u japanskoj kulturi zove "kawaii" što se može prevesti kao "slatkica". objasnio mi je da ona nema naznačen uzrast, već korsnik sam smišlja koliko lutka ima godina.

Samo sam razmišljao kako zlostavljanje ovih lutki lako može da se pretoči u zlostvaljanje pravih žena. Takođe, ovim lutkama se dalje podstiče takvo ponašanje i dodatno se time pokazuje da je to u redu.

Napustio sam fabriku. Na izlazu, vlasnik mi je rekao da razume da sam potresen i zašto se tako osećam, ali da je potražnja za ovim proizvodima velika i da nije mogao da odbije toliki novac.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.