DEVOJČICA (13) izvršila SAMOUBISTVO ZBOG SERIJE? Dan pre toga uradila je nešto JEZIVO u školskom toaletu
Lili Me Šarp, Foto: Printscreen/facebook

UŽAS!

DEVOJČICA (13) izvršila SAMOUBISTVO ZBOG SERIJE? Dan pre toga uradila je nešto JEZIVO u školskom toaletu

Ona je često pričala o seriji "13 razloga zašto"

Objavljeno:

Dan pre samoubistva, tinejdžerka Lili Me Šarp (13) pretvarala se da se obesila u školskom toaletu inspirisana kontroveznom Netflix serijom.

Ona je često pričala o seriji "13 razloga zašto" koja se bavi depresijom, suicidalnim mislima u tinejdžerskom dobu i osvetom, ali prema rečima pojedinih psihologa ovaj format glorifikuje i čin samoubistva.

- Ona je gledala seriju "13 razloga zašto" i zato mislim da je sam čin njenog samoubistva sličan događaju u seriji - izjavila je majka tinejdžerke.

Čin njenog samoubistva sličan je događaju u seriji
Čin njenog samoubistva sličan je događaju u seriji foto: Pixabay/Ilustracija

Njen otac, Dejvid Person, rekao je da je ranije organizovao savetovanje za čerku nakon što mu se požalila da je zabrinuta za budućnost.

Nastavnik Džon Lejg, u školi koju je pohađala Lili Šarp, izjavio je da incidenata u školi inače nema, ali da je ovaj incident shvatio kao tinejdžersku šalu koja je vezana za televizijski program koji inače prate učenici ove škole.

Šest dana pre njene smrti, Lili je imala razgovor sa školskim savetnikom, Alenom Murom, kojem je pričala kako je srećna.

- Kada je reč o Lili, nije bilo očiglednog oblika uznemirujućeg ponašanja, delovala je srećno, ponašala se normalno i nije bilo naznaka da mora da se alarmira porodica ili prijatelji - rekao je Mur.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.