DELOVALI SU KAO SREĆNA PORODICA, a onda su otkriveni!  Roditelji 13 dece godinama držali MALIŠANE VEZANE LANCIMA! (FOTO)
Bračni par Tarpin sa decom, Foto: Facebook

monstrumi

DELOVALI SU KAO SREĆNA PORODICA, a onda su otkriveni! Roditelji 13 dece godinama držali MALIŠANE VEZANE LANCIMA! (FOTO)

Šokantan zločin bračnog para iz Kalifornije - 13 potomaka mučeno u podrumu kuće

Objavljeno:

Nakon dojave odbegle tinejdžerke od 17 godina, otkriveno je da njeni roditelji Dejvid i Luiza Tarpin u podrumu porodične kuće drže u lancima 12 njenih braće i sestara. Oboje su sada u pritvoru, a deca starosti od dve do 29 godina su zbog neuhranjenosti prebačena u bolnicu.

Razne gadosti o ljudskim mostruoznim činjenjima i jezivim poduhvatima čitamo svakog dana, na „obične” vesti iz crne hronike o kriminalu ili porodičnom nasilju gotovo smo oguglali. Ali ovih dana pojavila se priča koja je iz učmalosti prenula i najtvrdokornije ljubitelje serija „Dosije X” ili „Zločinački umovi”. I to istinita.

Kako prenose domaći i strani mediji, u kalifornijskom gradiću Peris, 95 kilometara udaljenom od Los Anđelesa, u uredno okrečenoj porodičnoj kući čiji prozor je krasila božićna zvezda, a ispred koje je podšišan travnjak s tri automobila, policija je otkrila da bračni par Dejvid (57) i Luiza (49) Tarpin u podrumu drže u lancima svojih trinaestoro dece. Oboje su sad u pritvoru, a protiv njih će biti podignuto devet krivičnih prijava za mučenje i 10 za ugrožavanje dece. Jedan od zgranutih suseda je izjavio da je Luiza prilikom hapšenja izgledala čudno, da se smejala i pljuvala.

„Dobra hrišćanska porodica”

Iako je sve spolja delovalo sređeno i pristojno, tek nakon hapšenja ovo dvoje monstruma komšije su shvatile da su im promakli znaci „nenormalnosti i ludila”. Ko zna koliko dugo bi užasni detalji ovog zločina mogli da ostanu skriveni iza uglađene fasade da jedna od ćerki nije uspela da pobegne i sve mobilnim telefonom saopšti nadležnim vlastima. Inače, zbog neuhranjenosti izgledala je kao da joj je 10 godina. Policija je odmah reagovala, roditelji sadisti su privedeni, a njihova izgladnela deca su iz nehigijenskih podrumskih prostorija, gde su bila vezana za krevete, prevezena u bolnicu. Delovalo je da su svi mlađi od 18 godina iako ih je sedmoro punoletno. Najmlađem je bilo dve, a najstarijem detetu 29 godina.

– Srce mi se cepa, neverovatno je ovo što smo videli – izjavio je šef lokalne bolnice Mark Afer. Šokirani su i njihovi susedi, koji su doskoro živeli u uverenju da je u kući na broju 160 sve u redu. Iako o Tarpinovima nisu mnogo znali jer su oni retko izlazili i primali goste, smatrali su da samo žive povučeno. Nije bilo uobičajeno to što u dvorištu ili na ulici nisu viđali nijedno od 13 dece, ali su znali da su se njihovi roditelji odlučili za školovanje kod kuće, što je praksa nekih porodica u SAD.

Dejvidovi roditelji, Džejms i Beti, rekli su da pet godina nisu videli sina i unuke, ali su tvrdili da su ih svi prijatelji i poznanici smatrali duboko religioznom, dobrom hrišćanskom familijom, koju je Bog blagoslovio tolikim brojem dece. Tu lažnu sliku o „big happy family” dokazuje i porodični profil na Fejsbuku, gde se na fotografijama posebno ističu one sa svadbe ili obnavljanja zaveta bračnog para Tarpin, dok su oko njih identično obučena deca. Ovaj bračni par je, pre nego što se doselio u Kaliforniju 2010. godine, živeo u američkoj državi Teksas.

Gore škola, dole logor

Posebnu morbidnost celoj ovoj priči daje činjenica da je otac dece, Dejvid Tarpin, bio direktor privatne škole u Perisu, koju je registrovao upravo na toj adresi.

Od marta 2011. godine u njegovoj školi bilo je, sudeći prema informacijama na veb-sajtu, šestoro učenika različitih uzrasta. Ovaj slučaj je pažnju skrenuo i na privatne škole u Americi koje su izvan nadležnosti Ministarstva obrazovanja i većine regulativa. Oslanjaju se na procene roditelja koji odluče da upišu svoju decu u takve škole, čiji učitelji nisu dužni ni da poseduju odgovarajuće pedagoške kvalifikacije. Inače, Tarpin nije poslovao dobro, čak dva puta je bankrotirao. U vreme drugog bankrota imao je relativno dobro plaćen posao kao inženjer u odbrambenoj tehnološkoj kompaniji, ali s tako velikom porodicom i suprugom koja ne radi troškovi su prevazilazili prihode.

BONUS VIDEO:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / ekspres.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.