GODINAMA JE MISLILA DA IMA RAK: A onda je saznala GROZNU LAŽ svoje majke!
Hana je bila u šoku kada je saznala istinu, Foto: Pixabay

užasna prevara

GODINAMA JE MISLILA DA IMA RAK: A onda je saznala GROZNU LAŽ svoje majke!

Tereza je koristila svoju ćerku kako bi izvukla novac od donacija!

Objavljeno:

Hana Milbrant (21) je skoro ceo svoj život mislila da boluje od raka, jer joj je majka govorila da je bolesna, što zapravo nije bila istina.

Njena majka Tereza je čak vodila i na hemoterapije, a sve sa ciljem da od lokalne zajednice izvuče novac za "lečenje".

Devojčica je imala je sedam godina kada ju je majka zbog kašlja i povišene temperature odvela lekaru. Pregledali su je i napravili rendgenski snimak. Iako nije bilo znakova nikakve ozbiljnije bolesti, majka je okupila porodicu i rekla da Hana ima tumor na kičmi, dodajući kako je verojatno 'neizlečiv'. Hanin otac Bob vest je dočekao u suzama.

- Moj se život preko noći promenio. Majka me terala da nosim masku, govoreći kako me ona štiti od bakterija zbog kojih bi mogla biti još bolesnija. Mrzela sam što me gledaju sa žaljenjem, mrzela sam pažnju no majka je bila zadovoljna. 'Ti si moje dete od milon dolara', govorila je, ali tada nisam shvatala šta misli - priča Hana.

Laž je otišla toliko daleko da je njena majka devojčici na svoju ruku davala lekove. Zbog toga bi Hana bila umorna i iscrpljena, i nije mogla da se igra sa vršnjacima. Čak je u školi nastavnicima ispičala kako da vode računa o Hani. Za sve to vreme, majka je sa puno zahvalnosti uzimala novac od zajednice.

- Najviše sam strahovala od razdvajanja od roditelja. Htela sam svake noći spavati u njihovom krevetu, ali majka nije dala. Postale smo sve udaljenije, no otac je uvek bio tu. Puno je radio, ali bi, kad god sam imala lažni dogovor kod lekara, uzimao slobodno. No tada bi 'dogovor' naprasno bio otkazan. Tada bi me uzela majka i baka te me odvele na sladoled od kojeg bih uvek zaspala, a kad bi se probudila rekle bi mi da su mi lekari dali injekciju. Uvek sam imala dugu plavu kosu, no jednog jutra probudila sam se ćelava. Bila sam prestravljena. Majka mi je rekla da je došla neka 'sestra Bet' i obrijala me u snu. Kada sam pitala hoće li ponovno porasti, rekla mi je da sumnja u to - priča Hana svoju strašnu priču.

A donacije su se samo gomile - o Hani su pisale i novine, a jedna tinejdžerka joj je dala čitavu ušteđevinu. Međutim, istina je uskoro isplivala na videlo.

Jedna Hanina drugarica primetila je da je devojčici kosa počela ponovo da raste. Svoje sumnje prijavila je policiji koja je pratila roditelje i Haninu baku.

Onda je poremećena majka priznala svoje bolestan plan ei branila se da boluje od mentalnog poremećaja zbog kojeg odrasli namerno izazivaju simptome kod onih za koje brinu, najčešće jeteta. Osuđena je na šest i po godina zatvora.

Otac je dokazao da nije znao za prevaru, ali je takođe osuđen. Kada je izašao iz zatvora, Hana je nastavila da živi sa njim, a za majku ne želi da čuje.

- Nikada kasnije mi se nije izvinila niti obratila, iako je novinama rekla da je to učinila jer se bojala da će ju moj otac ostaviti pa je zato izmislila bolest. Ukrala mi je detinjstvo i bojim se njene blizine. To što mi je učinila i danas me proganja i verovatno to nikada neću preboleti - kaže Hana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.