Internetom kruži novi izazov, i ovaj je NAJUŽASNIJI DO SADA! MOŽE UBITI BILO KOGA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Index.hr Portal

KAKO, MOLIM?

Internetom kruži novi izazov, i ovaj je NAJUŽASNIJI DO SADA! MOŽE UBITI BILO KOGA! (VIDEO)

U izazovu najčešće učestvuju deca i tinejdžeri, nesvesni da deterdžent u ustima može izazvati opekotine trećeg stepena na području usta, nosa i grla

Objavljeno: 19.01.2018. 19:45h
  • 18

Internetom su se dosad širile svakojake gluposti koje ljudima ipak brzo dosade pa zbog njih i nema potrebe za većom intervencijom. Nažalost, ponekad te gluposti prerastu u nešto opasno poput najnovijeg trenda – Tide Pod Challenge.

Ljudi su se, iz samo njima poznatih razloga, počeli snimati kako u usta stavljaju i grizu paketiće sa deterdžentom, što je zbog sastava izuzetno opasno, pa može imati posledice po zdravlje. “Izazov” je najprije počeo kao šala, ali sada je postao viralan do te mere da je morao reagovatii i YouTube, a oglasio se i proizvođač deterdženta Tide, kompanija Procter & Gamble, te najoštrije osudio najnoviji trend, piše The Guardian.

U izazovu najčešće učestvuju deca i tinejdžeri, nesvesni da deterdžent u ustima može izazvati opekotine trećeg stepena na području usta, nosa i grla. CBS piše da je najmanje deset smrtnih slučajeva bilo povezano s ovim trendom.

Jutjub je zbog toga počeo aktivno uklanjati sve snimke opasnog trenda. “Smernice YouTubea zabranjuju sadržaj koji je namenjen izazivanju opasnih aktivnosti koje mogu prouzročiti fizičku štetu. Radimo na brzom uklanjanju videozapisa koji krše naša pravila”, rekli su iz YouTubea.

Ann Marie Buerkle, predsednica američke Komisije za sigurnost potrošačkih proizvoda, objasnila je da ovaj trend može biti smrtonosan.

“Počeo je kao šala, ali sve je sad otišlo predaleko”, kaže Buerkle koja je otkrila i da su dosad zaprimili 40 poziva o deci u dobi od 13 do 19 godina koja su učestvovala u ovom izazovu.

“Duboko smo zabrinuti zbog namernog i nepravilnog korištenja deterdženta u saradnji s društvenim mrežama radimo na uklanjanju takvih snimaka”, oglasili su se i proizvođači Tide.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.rs / Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media