NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČINI U RATU: Bio je jedan crnac, migrant, ubacili su ga u ćeliju i rekli SILUJTE GA ILI STE MRTVI!
Foto: Pixabay

strahota

NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČINI U RATU: Bio je jedan crnac, migrant, ubacili su ga u ćeliju i rekli SILUJTE GA ILI STE MRTVI!

Žrtve su bacane u sobe sa ostalim zatvorenicima, kojima je naređeno da ih siluju ili će ih ubiti

Objavljeno:

Silovanje muškaraca se sistemski koristi u Libiji kao instrument rata i političke dominacije između zaraćenih frakcija, prenosi Guardian.

Novinari francuskog Le Mondea doneli su potresne priče žrtava i snimke na kojima su prikazana silovanja muškaraca raznim predmetima, uključujući rakete i drške metli.

Žrtve su bacane u sobe sa ostalim zatvorenicima, kojima je naređeno da ih siluju ili će ih ubiti.

Muško silovanje je takav tabu u arapskim društvima da se zlostavljani osećaju previše oštećeni da se ponovno pridruže političkom, vojnom ili građanskom životu.

Jedan muškarac, Ahmed, izjavio je istražiteljima da je proveo četiri godine u pritvoru u zatvoru u Tomini, na rubu Misrate.

- Odvojili su nas da nas pokore. Pokoravanje ljudi, to je izraz koji koriste. Tako da nikada više ne držite glavu gore. I snimali su sve sa svojim telefonima. Uzmu metlu i pričvrste je na zid. Ako želite da jedete, morate skinuti pantalone, otići na metlu i ne micati se dok čuvari ne vide krv. Niko ne može pobjeći.

Ahmed je rekao da se 450 muškaraca nalazi u tom zatvoru.

- Bio je jedan crnac, migrant. Uveče su ga bacili u jednu od naših ćelija i naredili: "Silujte ga, inače ste mrtvi!"

Čovek po imenu Ali ispričao je kako su se prema njemu ponašali.

- Neki su bili zaključani u sobi, goli, čitavu noć s grupama migranata. Čuvari ih nisu puštali sve dok se međusobno nisu silovali. Na sreću, ja nisam prošao kroz takvo mučenje. Za mene su rezervisali štap i točak - rekao je on.

Točak se sastoji od automobilske gume kroz koju su ga naterali da sjedne. Tako, presavijenog napola, skinuli su ga i silovali raznim oružjem. I sada oseća posljedice silovanja. Naziva ih "curenjem".

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.