MONSTRUOZNO JE MALA REČ ZA OVO DELO! Objavila je da je ponosna što je TRANS, a onda je pronađena spaljena, izbodenih genitalija i iskopanih očiju!
Foto: Printscreen

UBISTVO KAKVO SE NE PAMTI

MONSTRUOZNO JE MALA REČ ZA OVO DELO! Objavila je da je ponosna što je TRANS, a onda je pronađena spaljena, izbodenih genitalija i iskopanih očiju!

Iako je Li Steinfeld, 17-godišnja transrodna devojka iz Misurija, ubijena na neverovatno brutalan način, policija je zaključila da njeno ubistvo nije zločin iz mržnje

Objavljeno:

Eli, rođena kao Džozef, vodila se kao nestala mesec dana pre nego što je policija konačno pronašla njene izgorele ostatke u kesi na farmi. Ubijena je samo nekoliko nedelja nakon što se na svom Fejsbuk profilu deklarisala kao "MTF", odnosno "male to female" (muško u žensko", dodavši: "Ponosna sam na sebe, ponosna sam što sam trans".

Međutim, policija i tužilaštvo tvrde da nisu utvrdili da je ubistvo motiviaano njenim rodom ili seksualnošću, javlja Independent. "Rekao bih da je ubistvo s predumišljajem sve što je bitno. To je zločin iz mržnje sam po sebi", rekao je tužilac Park Stivens.

A da je ubistvo bilo itekako motivisano mržnjom, da se zaključiti iz stravičnog načina na koji je izvršeno. Ubili su je njena devojka, Briana Kalderas (24), i njeno dvoje prijatelja, Endru Vrba (18) i Ajsis Šauer (18), pri čemu su joj izboli genitalije i iskopali oči. Nakon toga su zapalili njeno telo kako bi prikrili tragove.

Njih troje su uhapšeni i čeka ih suđenje za ubistvo s predumišljajem i druga povezana krivična dela. Budu li osuđeni, preti im doživotni zatvor.

Kalderas i Šauer su priznali da su spalili telo, ali ne i da su ubili Steinfeldovu.

Tvrde da je to učinio Vrba koji je navodno izbo nesrećnu transrodnu devojku i izbo joj oči, a potom se hvalio time pred njima dvema. Svi su zajedno živeli u mobilnoj kući, a ubistvo se dogodilo u dnevnom boravku kuće. Još jedan njihov prijatelj, Džejms Grigsbi (25), optužen za je ostavljanje leša i prikrivanje dokaza.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.