SAMO MU SLOMI KOSTI, NEMOJ DA GA UBIJEŠ! Otac uči devojčicu kako da palicom tuče muslimane i Rome! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ROMEA o.p.s.

JEZIVO VASPITANJE

SAMO MU SLOMI KOSTI, NEMOJ DA GA UBIJEŠ! Otac uči devojčicu kako da palicom tuče muslimane i Rome! (VIDEO)

Češka obuka za ksenofobiju od malih nogu izazvala je i žestoke komentare na internetu, ali i nekoliko krivičnih prijava, tako da se slučajem već bavi češka policija, a za oca devojčice interesuju se i socijalne službe

Objavljeno:

Češku je šokirao video-snimak koji se širi internetom, a na kojem je prikazana devojčica koju huškaju da bejzbol palicom mlati jastuk zamišljajući da su to muslimani i Romi, ali da pazi da ih ne ubije, nego samo da im polomi kosti.

Ne zna se ko je odrasla osoba na snimku sa ljupkom devojčicom u beloj haljinici sa cvećem, verovatno otac, koji dete huška da u igri dok besomučno udara crvenom bejzbol palicom jastuk zamisli, umesto jastuka, Rome ili muslimane.

EVROPOL JURI BEGUNCE RAZGLEDNICAMA! Dragi Marko, nedostaješ na Jadranu! Dođi da plovimo zajedno! (VIDEO)

- Hoćeš da prebiješ jastuk? A hoćeš da zamisliš da je to Ciganin ili musliman? Hajde, udari propisno. Polako, samo mu polomi kosti, nemoj ga ubiti - podučava Čeh devojčicu koja sve žešće mlati jastuk. Da se uveri da njegovo vaspitavanje daje plodove pita devojčicu šta je jastuk i kada ona odgovori pita je dalje, a kakvi su ljudi Romi, na šta dobije odgovor da su zli i vulgarno opsuje.

Šokantni video-snimak je pronašao jedan Čeh i objavio da upozori na ksenofobiju na svom profilu na Fejsbuku, a dalje je na njega upozorio romski portal „Romea.cz“.

Češka obuka za ksenofobiju od malih nogu izazvala je i žestoke komentare na internetu, ali i nekoliko krivičnih prijava, tako da se slučajem već bavi češka policija, a za oca devojčice interesuju se i socijalne službe pošto za huškanje deteta na takvu etničku i versku mržnju i zapostavljanje vaspitavanja maloletne osobe u Češkoj preti kazna do dve godine zatvora.

(Espreso.co.rs / Romea.cz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.