CIA vodila NEZAMISLIVI tajni projekat: Evo zašto su odvojeni MILIONI DOLARA za vidovnjake i paranormalne fenomene!
Foto: Reuters

super-tajno

CIA vodila NEZAMISLIVI tajni projekat: Evo zašto su odvojeni MILIONI DOLARA za vidovnjake i paranormalne fenomene!

Nekadašnji naučnik iz Pentagona dokazuje postojanje vančulnih opažanja

Objavljeno:

Samo nekoliko koraka od aerodroma „Hejvard" u severnoj Kaliforniji, brineta u farmerkama i čizmama za planinarenje gleda okolo ima li policije. U ruci nosi kanister tečnog azota težak oko šest kilograma.

Otvara poklopac i bezbojnu tečnost od približno minus 200 stepeni Celzijusa sipa u hladnjak za pivo u kojem leži 2.000 sićušnih aluminijumskih kuglica. Gust beli oblak stvara se ispod kontrolnog tornja, veštičji napitak koji pršti i pucketa. Devojka se neopaženo sjuri u svoj SUV i odlazi.

U protekle dve godine isti uljez obavio je tajni ritual tridesetak puta širom Zalivske oblasti San Franciska. Bez upozorenja ili dozvole, devojka je stvarala azotne oblake ispred vatrogasne stanice, kod vrlo posećene katoličke crkve, vodenog tornja i vladinog centra, u popularnim gradskim parkovima i blizu jezera, auto-puteva i podzemne železnice.

foto: Shutterstock

Nije reč o pripadnici kulta Satane ili neveštom teroristi. Njena misija je još neverovatnija. Sve je deo eksperimenta koji vodi nekadašnji naučnik iz Pentagona kako bi dokazao postojanje vančulnog opažanja (ESP).

MISTERIOZNI DOKUMENT

Upravo se navršilo 20 godina otkad je CIA obelodanila izveštaj skromnog naslova „Evaluacija gledanja na daljinu: istraživanje i primena". Beli papir (183 strane) nalikovao je više beloj zastavi - bilo je to javno priznanje CIA, nakon više godina spekulacija, da su američke vladine agencije koristile jednu vrstu vančulnog opažanja zvanu „gledanje na daljinu" tokom više od dve decenije kao vid prikupljanja vojnih i obaveštajnih tajni.

Za program od oko 20 miliona dolara bili su angažovani vidovnjaci sa zadatkom da... Ostatak teksta pročitajte na adresi Newsweek-a.

(Espreso.co.rs / Newsweek.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.