Popio kafu, energetsko piće i gazirani sok - I UMRO! Bizaran slučaj mladića kao OPOMENA!
Foto: Public

ŠOKANTNO!

Popio kafu, energetsko piće i gazirani sok - I UMRO! Bizaran slučaj mladića kao OPOMENA!

U izveštaju sa autopsije je rečeno da nedijagnostikovana srčana oboljenja ne postoje

Objavljeno:

Mladi amerikanac, Dejvis Alen Krajp (16), popio je belu kafu iz Mekdonaldsa i energetski napitak u roku od dva sata.

Stručnjaci tvrde da je umro od srčane aritmije koju je izazvala prevelika doza kofeina za kratak period. Stručnjaci navode da je bio u dobrom zdravstvenom stanju i nije imao porodičnu istoriju bolesti koje bi kofein mogao pogoršati.

U izveštaju sa autopsije je rečeno da nedijagnostikovana srčana oboljenja ne postoje, ali da je mladić imao "istoriju konzumiranja pića sa kofeinom".

Međutim, njegova porodica smatra da nije bio zavisan od njih. Ustanovljeno je da je tinejdžer popio kafu iz Mekdonaldsa i gazirani sok oko 12.30 časova, da bi neko vreme posle toga popio i energetski napitak.

Mladić, koji je navodno bio veliki protivnik upotrebe droga i alkohola, pao je u toku školskog časa nešto pre 14.30 časova istog dana. Njegov otac je pozvao roditelje da razgovaraju sa svojom decom o opasnostima konzumiranja previše kofeina. - Moj sin nije umro u saobraćajnoj nesreći. Već od energetskog pića. Roditelji, molim vas, razgovarajte sa svojom decom o energetskim pićima. Tinejdžeri i studenti, molim vas, prestanite da ih kupujete - rekao je Krajpov otac u izjavi koju prenosi "RT". Iz Asocijacije mrtvozornika Južne Karoline poručili su da je smrt prouzrokovana prevelikim unosom kofeina veoma retka, te da je to bio prvi takav smrtni slučaj ovoj u državi. - Šolja kafe ili limenka soka neće izazvati smrt. U pitanju je velika količina i kratak vremenski razmak između konzumiranja ovih pića koje može da vas dovede u opasnost - kaže je dr Ejmi Durso, zamenik glavnog patologa.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.