SAZNAJTE KADA ĆETE UMRETI: Ovaj sajt vam predviđa smrt u sekundi. Imate li hrabrosti da kliknete?
Foto: Screenshot Death Clock

živa istaina?

SAZNAJTE KADA ĆETE UMRETI: Ovaj sajt vam predviđa smrt u sekundi. Imate li hrabrosti da kliknete?

Jedan od sajtova koji izračunava koliko ćete živeti je "Flowingdata". Upišite vaše godište, pol i rasu, a sajt će vam pokazati kolika je verovatnoća da ćete umreti u nekim godinama i šta će biti uzrok
Objavljeno:

Mnogi od nas često se pitaju koliko ćemo još živeti. To je sasvim prirodno, a upravo zbog tolike znatiželje, internet je prepun sajtova koji tvrde da na više ili manje naučni način mogu da izračunaju upravo to.

Statističar Natan Jo sa Univerziteta u Kaliforniji napravio je onlajn test koja izračunava statističku verovatnoću kada i od čega ćete umreti.

Jo je koristio podatke iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti kako bi napravio što precizniji test.

SUBOTA PRE VASKRSA JE STRAŠNA I DUGAČKA! Šta valja raditi, a šta NIKAKO ne sme?

Tako možemo da vidimo da mladi češće umiru od posledica nesreća dok oni u starijim godinama podležu srčanim bolestima ili raku.

Jedan od sajtova koji izračunava koliko ćete živeti je "Flowingdata". Upišite vaše godište, pol i rasu, a sajt će vam pokazati kolika je verovatnoća da ćete umreti u nekim godinama i šta će biti uzrok.

Jedna od popularnijih sajtova je "Death Clock". Ovaj sajt ima kalkulator preostalih sekundi u vašem životu. Od vas se traži jedino da unesete indeks telesne težine i jeste li pušač.

foto: Shutter

Tu je i "Death Timer". I ovd eunosite osnovne podatke o sebi, posle čega će vam sajt izgraditi virtuelni nadgrobni spomenik. Ako ste odgovorili da povremeno pijete, upozoriće vas da alkohol skraćuje život, a prema indeksu telesne težine će vam oduzeti određene godine života.

Portal "Population.io" će vas podsetiti na dan smrti. Iza njega stoji Svetska banka, a od vas samo traži da upišete datum rođenja, pol i državu. Bazira s ena gomili demografskih pokazatelja i cilj mu je da pokaže vaše mesto u svetu. Osim što ćete moći da vidite koliko biste još dugo mogli da živite, moći ćete i da uporedite svoju lokaciju s nekom drugom zemljom.

Kalkulator "Abaris" napravili su naučnici sa Univerziteta u Pensilvaniji i tvrde da je 75 odsto precizan. Bazira se uglavnom na podacima za američke korisnike.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.