MEŠAJU MLEKO I KRV, PA IH PIJU DA BI SE UGOJILI: Članovi ovog plemena imaju potpuno brutalne običaje! (VIDEO)
Foto: Printskrin Fejsbuk / George Ghines

šta je ovo?

MEŠAJU MLEKO I KRV, PA IH PIJU DA BI SE UGOJILI: Članovi ovog plemena imaju potpuno brutalne običaje! (VIDEO)

Članovi plemena u Etiopiji imaju jedan čudan običaj - da se što više ugoje u roku od šest meseci
Objavljeno: 17:45h

Tako članovi Bodi plemena pola godine ne piju ništa sem svežeg mleka i krvi od krava. Tokom ovog vremena im nije dozvoljeno da imaju seks pa čak ni da napuste svoju kolibu.

Žene i devojke im isporučuju mleko i krv svakog jutra u saksijama ili bambusima. Iako ne postoji nagrada najdebljeg konkurenta, oni postaju jako ponosni na svoje obline, a veliki struk se smatra privlačnim među ženama u plemenu.

Ovo takmičenje se odvija u okviru Ka'el rituala, koji se održava povodom obeležavanja nove godine. Svaka porodica ima pravo da predstavi neoženjenog čoveka za izazov, koji je, nakon što bude izabran, ode u svoju kolibu i ne sme da se pomeri ili ima seks za to vreme.

S obzirom da su krave svete Bodi plemenu, one se ne ubijaju već se samo napravi rupa u veni kopljem ili sekirom kako bi im uzeli krv a zatim se ona "zalepi glinom".

Fotograf Erik Lafordž koji je fotografisao ljude iz ovog plemena opisao je brutalan običaj.

"Debeli ljudi piju mleko i krv po ceo dan. Prvi posuda krvi se pije u zoru. Mesto je puno muva pa muškarci moraju da piju brzo, pre nego što se krv zgruša. Ali neki ne mogu sve da popiju, pa često povraćaju", ispričao je on. Na dan ceremonije, muškarci pokrivaju svoje telo glinom i pepelom pre nego što izađu iz svojih koliba.

(Espreso.co.rs / dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.