10 NAJVEĆIH MASOVNIH HISTERIJA: Čovek majmun, otrovna žena i ples do smrti! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

kad razum utihne

10 NAJVEĆIH MASOVNIH HISTERIJA: Čovek majmun, otrovna žena i ples do smrti! (FOTO) (VIDEO)

Kada pojedinac prenese histeriju na okolinu dolazi do veoma čudnih situacija!
Objavljeno: 23:19h

Masovna histerija nastaje kada pojedinac, često bez konkretnog razloga, usled raznih poremećaja ili paranoja, "prenese" svoje ponašanje na čitave mase ljudi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U velikom broju slučajeva reč je o nekoj vrsti bolesti ili ideji, koju prati nalet stresa i panike koji postaje "zarazan".

Kada kritična masa ljudi preuzme ove simptome i uveri sebe u ispravnost takvog ponašanja, nastaje masovna histerija. Primeri ovakve vrste ponašanja umeju biti zaista bizarni. Predstavljamo vam deset najčudnijih.

10. Slatka voda Mumbaija

Incident koji se desio 2006. godine u Mumbaiju počeo je tako što su pojedinci pokrenuli priču da je voda u rukavcu Mahim, postala slatka.

foto: Ap/Rafiq maqbool

To ne bi bio problem da nije reč o najzagađenijem rukavcu u Indiji, u koji se svakodnevno izlivaju tone undustrijskog otpada.

9. Epidemija smeha u Tanganjiki

1962. godine ispričan je vic u jednoj školi u Tanzaniji, koji je pokrenuo masovnu histeriju praćenu smehom. Vic i nije bio tako smešan, ali je smeh bio toliko zarazan da je narastao do obima epidemije.

foto: Printscreen/youtube/laughology

Škola u kojoj je sve počelo je zatvorena, a epidemija smeha je prestala tek nakon više meseci. Žrtve ove histerične epidemije su od smejanja trpele bolove, grčeve i nesvesticu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.