TESTIRALI SU NAJSIGURNIJA KOLA NA SVETU: Pokosio je dva muškarca, isplivao šokantan snimak! (VIDEO)
Foto: Printscreen/jutjub

automobil

TESTIRALI SU NAJSIGURNIJA KOLA NA SVETU: Pokosio je dva muškarca, isplivao šokantan snimak! (VIDEO)

Ne vršite bilo kakav test

Objavljeno:

Zahvaljujući društvenim mrežama, moguće je da je do vas stigao snimak koji prikazuje Volvo KSC60 kako mu je otkazalo automatsko kočenje i gde udara dvojicu muškaraca.

Ako ste proverili, ovaj video se zapravo pojavio pre nekoliko godina, a sada se ponovo pojavljuje zahvaljujući internetu. Obično ga prati i komentar u kojem se navodi da je M.D. paralizovan ovim incidentom. Volvo Car Malezija želi da razjasni da prvo, nijedan M.D. nije oštećen u pravljenju ovog videa. U stvari su obe "žrtve" u redu.

Drugo, prema Volvo-u, vozilo u video snimku je opremljeno gradskom bezbednošću koja će ublažiti sudar sa vozilom, ali nije imala funkciju detekcije pešaka, što je bila doplata. A pošto dve osobe ne liče na vozilo, sudar je neizbežan.

Volvo je takođe pojasnio da čak i ako je automobil opremljen funkcijom detekcije pešaka, veliko ubrzanje vozača moglo je da prouzrokuje deaktiviranje sistema. To je zato što, koliko god napredne takve sigurnosne karakteristike bile, kontrola na kraju je odgovornost vozača i kada automobil otkrije da vozač namerava da izvede radnju (u ovom slučaju ubrzanje), deaktiviraće takve karakteristike.

Prema Volvo-u, priznato je da City Safety doprinosi sigurnijoj vožnji u gustom gradskom saobraćaju izbegavanjem ili ublažavanjem sudara u stražnjem kraju s drugim vozilima, kočenjem pri malim brzinama. Sistem je aktivan pri brzinama do 50 km/h. - piše Alo.rs

Volvo Car Malaisia snažno je preporučila svojim prodavcima, partnerima i kupcima da nikada ne vrše bilo kakav test na stvarnim ljudima, jer bi to bilo glupo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.