PRI UDESU OTVARAJU SE ZADNJA VRATA: U ovim automobilima nikako niste bezbedni! (VIDEO)
Automobil, Foto: Printscreen/jutjub

šok

PRI UDESU OTVARAJU SE ZADNJA VRATA: U ovim automobilima nikako niste bezbedni! (VIDEO)

Stručnjaci Euro NCAP-a su testirali 55 novih automobila, od kojih su 42 bila ocenjena sa maksimalnih pet zvezdica

Objavljeno:

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) program od 1996. godine testira i, prema kriterijumu bezbednosti, rangira automobile dostupne na evropskom tržištu.

Tokom ove godine, stručnjaci Euro NCAP-a su testirali 55 novih automobila, od kojih su 42 bila ocenjena sa maksimalnih pet zvezdica.

Osnovu za procenu koliko je neki automobil bezbedan za vozača i putnike predstavljaju detaljni i rigorozni kreš testovi i provere brojnih sigurnosnih sistema.

Nova generacija Volkswagen Golfa dobila je maksimalnih pet zvezdica. Rezultati su pokazali da je putnička kabina Golfa ostala stabilna pri frontalnom sudaru.

Međutim, kao i u slučaju modela Sharan, otvorila su se zadnja vrata što predstavlja opasnost od ispadanja putnika iz vozila.

Generalni sekretar Euro NCAP-a Mihel van Ratingen je rekao da su slučajevi otvaranja vrata pri testovima sudara danas retkost pa je važno da VW pronađe uzrok.

Opremljen autonomnim sistemom kočenja u hitnim situacijama (AEB) kao deom standardne opreme, Golf je ostvario visoke rezultate bezbednosti u ostalim segmentima. - Alo.rs

Gradski mališani iz VAG grupacije – VW Up, Škoda Citigo i Seat Mii su izgubili dve od pet zvezdica sa prethodnog testiranja jer je AEB sistem deo dodatne opreme.

Na osnovu njih sastavljena je ovogodišnja Euro NCAP lista najbezbednijih automobila na evropskom tržištu, koja izgleda ovako: Škoda Scala, Mazda 3, Mazda CX-30, Volkswagen T-Cross, Tesla Model X, Subaru Forester, Tesla Model 3, BMW serije 3, BMW Z4 i Mercedes-Benz CLA.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.