Automobili i autobusi bez vozača do 2030. godine! (FOTO) (VIDEO)

#Ono_kad nemaš busplus

Automobili i autobusi bez vozača do 2030. godine! (FOTO) (VIDEO)

Prestonica UAE pokerenula testiranje "pametnog saobraćaja", sistema javnog prevoza bez vozača koji bi, kako tvrde, smanjio troškove i iskorenio saobraćajne nezgode
Objavljeno: 17:27h

Zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) objavili su da će se do 2030. godine više od 25 odsto saobraćaja u Dubaiju odvijati u automatskim automobilima bez vozača. U saopštenju šeika Muhameda Bin Rašida Al Maktuma koje je objavila državna agencija WAM, navodi se da bi "pametan saobraćaj" smanjio troškove prevoza i iskorenio saobraćajne nezgode. Do stotke za 1,8 sekundi, 5.000 konja, 560 na sat: Ovo je najbrži automobil ikad napravljen! (VIDEO) - Danas smo predstavili jasnu strategiju koja ima specifičan cilj, a to je pametna vožnja, jedan od pokretača održive ekonomije u UAE - rekao je šeik Muhamed koji se može videti na ulicama prestonice UAE u belom mercedesu G klase s registarskim brojem 1.

Direktor agencije za puteve Matar el Tijer rekao je da je već kontaktiran veliki broj proizvođača "pametnih automobila" i da će biti sprovedene procene izvodljivosti novog načina vožnje u Dubaiju.

Tijer je kazao da je ugovor potpisan sa francuskim proizvođačem automobila bez vozača Izimilom (EasyMil) za testiranje njihovog vozila E-310 koje može da preveze 10 putnika i dodao da još nisu ugovorene finansijske obaveze između proizvođača i vlasti u Dubaiju.

Prestonica UAE je već uvela najsavremeniji metro sistem bez vozača koji je prevezao 178 miliona ljudi u prošloj godini. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.