PORŠE KAŽNJEN SA ČAK 535 MILIONA EVRA! Bez milosti za AUTO GIGANTA!
Porše se našao u centru skandala, Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

PRESUDA U NEMAČKOJ

PORŠE KAŽNJEN SA ČAK 535 MILIONA EVRA! Bez milosti za AUTO GIGANTA!

U jesen 2018. godine, Porše je najavio potpuno povlačenje iz dizel goriva

Objavljeno:

Kompanija Porše kažnjena je sa pola miliona evra zbog skandala sa dizel motorima.

U obaveštenju o novčanoj kazni predviđena je novčana kazna u ukupnom iznosu od 535 miliona eura, koja se sastoji od kazne u iznosu od 4 miliona eura za nemarnu povredu dužnosti od strane kompanije Porsche AG i nametanje ekonomskih koristi u iznosu od 531 miliona eura.

Prema rezultatima istrage Državnog tužilaštva u Štutgartu, nepoštovanje prekršajnih nadzornih dužnosti izvršeno je u odeljenju za razvoj na nekoliko nivoa u testiranju vozila, u vezi sa ispušnim gasovima u odnosu na njihovu regulatornu usklađenost.

Prema javnom tužilaštvu u Štutgartu, kršenje nadzornih dužnosti doprinelo je delimičnom odstupanju Poršeovih vozila od regulatornih zahteva u periodu od 2009. godine.

Kompanija Porsche AG nije podnela žalbu na novčanu kaznu zbog nemarnog kršenja dužnosti. Postupak protiv Porsche AG je stoga zaključen.

U jesen 2018. godine, Porše je najavio potpuno povlačenje iz dizel goriva i potpuno je fokusiran na razvoj vrhunskih benzinskih motora, hibridnih pogonskih agregata visokih performansi i električne mobilnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.