KUPIO JE SKUPOCENI BMW, PA ZAŽALIO: Vrata automobila su mu OTKINULA PRST, evo i kako
BMW je bio njegov automobil iz snova, Foto: Wikipedia

UŽASNA NESREĆA

KUPIO JE SKUPOCENI BMW, PA ZAŽALIO: Vrata automobila su mu OTKINULA PRST, evo i kako

Senzorza automatsko zatvaranje vrata mu je uništio život

Objavljeno:

Godving Boateng je bio vlasnik skupocenog BMW-ovog SUV-a X5, ali mu se onda dogodila nesreća zbog koje je odlučio da tuži tu kompaniju - vrata automobila su mu pri zatvaranju zdrobila i otrgnula palac.

Sve se dogodilo polovinom 2016. godine. Bio je to njegov auto snova, pa se stoga pri kupovini počastio brojnim dodacima, među njima i sistemom za automatsko zatvaranje vrata.

I upravo taj sistem prouzrokovao mu je veliku bol, a potom i gubitak (dela) prsta.

Naime, senzor SCAD (Soft Closing Automatic Doors) sistema zatvaranja vrata aktivirao elektromotor i zatvorio vrata. Kako je Boateng ostavio ruku na nosaču, vrata su zahvatila njegov palac. Palac je bio zdrobljen i istrgnut, a Boateng je, iako u šoku, odmah uzeo ostatak prsta i otrčao u hitnu pomoć.

Nažalost, u bolnici su zaključili da je otkinuti prst toliko oštećen te da se neće moći prišiti.

Boateng je podneo tužbu protiv BMW-a, a u svojem obrazloženju njegov advokat ističe kako je BMW ugradio nesiguran sistem, koji nije dobro projektovan.

Takođe, u tužbi naglašavaju da je BMW bio upoznat sa slučajevima neispravnog rada senzora, ali nije ništa preduzeo. Advokat pritom ne štedi reči pa BMW-ova vrata naziva giljotinom, piše "Njujork Post".

Boateng je do sada bio na dve operacije, ali još uvek traje oporavak.

- Ponekad imam osećaj da mi netko nožem reže ruku. Bol je neizdrživa, za neverovati - izjavio je Boateng i naglasio kako je dešnjak, pa mu nedostatak segmenta palca stvara veliki problem u svakodnevnim radnjama.

U BMW-u zasad ne komentirišu slučaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.