NEKAD JE BIO SAN SVAKOG JUGOSLOVENA: Oldtajmer stigao direkt iz Titovog voznog parka,  sad može da završi u vašoj garaži! (FOTO)
Na ovoj slici se jasno vidi da ga je Tito koristio kada je američki predsednik Nikson bio kod nas u poseti. Bio je odmah iza automobila u kome su bili Tito i Nikson sa vojnim tablicama vojske JNA G-3570, Foto: polovniautomobili.com

Chevrolet Impala 1967.

NEKAD JE BIO SAN SVAKOG JUGOSLOVENA: Oldtajmer stigao direkt iz Titovog voznog parka, sad može da završi u vašoj garaži! (FOTO)

Ovaj dragoceni automobil korišćen je za pratnju predsednika

Objavljeno:

Nema sumnje da Chevrolet Impala predstavlja jednu od ikona Američke automobilske industrije. U svojoj dugogodišnjoj istoriji Impala se menjala nekoliko puta, ali jedna stvar se nije menjala - poštovanje na ulicama i na stazama.

I predsednik SFRJ Josip Broz Tito dobro je znao sve prednosti ovog vozila, pa je Impala proizvedena 1967. godine zauzimala posebno mesto u njegovom voznom parku.

Unutrašnjost je rađena od kombinovane kože
Unutrašnjost je rađena od kombinovane kože foto: polovniautomobili.com

Upravo te godine Impala je dobila prve veće dizajnerske promene, a cilj je bio napraviti automobil koji će ličiti na flašu koka-kole. To se posebno odnosilo na novi produženi krov dok je zadnji deo takođe bio potpuno novi.

Automobil je crne boje, dok mu je enterijer sive
Automobil je crne boje, dok mu je enterijer sive foto: polovniautomobili.com

1967. Impala je bila 100 milionito vozilo iz General Motorsa napravljeno u Americi, a model je sišao sa trkake u Janesville, Wisconsin aprila 21, 1967 godine.

Nekada je bio san svakog Jugoslovena
Nekada je bio san svakog Jugoslovena foto: polovniautomobili.com

Jedan upravo takav pronašli smo, za divno čudo, na sajtu Polovni automobili i to baš onaj korišćen za pratnju predsednika Tita!

Na gornjoj slici se jasno vidi da ga je Tito koristio kada je američki predsednik Ričard Nikson bio kod nas u poseti. Bio je odmah iza automobila u kome su se vozili Tito i Nikson sa vojnim tablicama vojske JNA G-3570.

Automobil je izuzetno dobro očuvan, motor i automatski menjač su u perfektnom stanju i sve je u originalu osim jedne rat kapne i jedne lajsne koje nedostaju.

Tablice iz doba Titove pratnje
Tablice iz doba Titove pratnje foto: polovniautomobili.com

Bonus video:

KAKVA FENOMENALNA, A JEFTINA SPRAVA! U nekoliko poteza skinućete sav sneg sa krova!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.