Robot potrčko koji će doneti sve što vam zatreba! (FOTO) (VIDEO)

Budućnost je stigla

Robot potrčko koji će doneti sve što vam zatreba! (FOTO) (VIDEO)

Roboti su opremljeni antenama kako bi se olakšao bežični pristup i omogućava se vidljivost iznad visine svakog drona
Objavljeno: 23.11.2015. 15:20h

Jedan od osnivača Skajpa, osnovao je novu kompaniju Starship Technology, koja ima za cilj unapređenje isporuke pobeđujući nezavisne automobilske kompanije. Njihova ideja je da se isporuka robe i namirnica obavlja uz pomoć malog drona koji radi na bežično upravljanje.

Otvaranje (istorije) prozora: Trideseti rođendan Windowsa! (VIDEO)

Ideja kompanije je da na ulice Londona puste male dronove na 6 točkova koji su visoki 50.8 cm (20 inča), koji bi prevozili teret na kratkim lokacijama.

Ovo može da bude savršeno rešenje za ljude koji imaju poteškoća da izađu iz kuće a procedura je jednostavna - sve što treba da urade jeste da na internetu izaberu svoju porudžbinu, stave je u korpu, a preko aplikacije mogu da prate kako njihova porudžbina napreduje. Na kraju kada dron stigne do njih sve što treba da urade jeste da pipnu poklopac i pokupe svoju porudžbinu.
 

Printscreen/Youtube


Ono što trenutno predstavlja problem proizvođaču, jeste što se dron kreće samo 4mph ( 6.44kmh), pa se postavlja pitanje vožnje težih porudžbina. Takođe, proizvođači se nadaju da će građani pustiti dronove da neometano stignu na željenu lokaciju.
(Espreso.rs/Izvor: futurism.com)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media