OVAKVOG "JUGA" SIGURNO NISTE VIDELI: Prodaje se NAJNEOBIČNIJI primerak ikada NAPRAVLJEN, a CENA... (FOTO)
Jugo, Foto: Printscreen/Facebook/Marketplace

"ČUDOVIŠTE IZ MINESOTE"

OVAKVOG "JUGA" SIGURNO NISTE VIDELI: Prodaje se NAJNEOBIČNIJI primerak ikada NAPRAVLJEN, a CENA... (FOTO)

Amerikanac iz Minesote stvorio je neobičnu Yugo limuzinu spajanjem dva modela iz 1988. godine

Objavljeno:

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, Yugo automobili iz kragujevačke Zastave pronašli su svoj put do tržišta Sjedinjenih Američkih Država. Iako su u Americi brzo stekli reputaciju kao jedni od najjeftinijih i najmanje kvalitetnih automobila, za neke su postali prava inspiracija. Jedan takav slučaj odjeknuo je iz malog grada Pierz u Minesoti, gde je lokalni stanovnik postavio neobičan oglas na Facebook Marketplace.

Oglas kaže da je unuk prodavca ponosni vlasnik jedinstvene Yugo limuzine koju je njegov deda napravio spajanjem dva Yuga iz 1988. godine. Zanimljivo je da je deda bio obučen autolimar, pa je svojim veštinama stvorio ovu neobičnu limuzinu koju je šaljivo nazvao "Wego".

"Moj deda je imao svoju radionicu, tako da mogu slobodno da kažem da je znao šta radi kada ih je obrađivao. Sada ima 82 godine i ne želi više da ima posla s njim", kaže unuk.

Automobil je tokom godina prešao 69.000 kilometara i sada, nakon što godinama stoji u štali, čeka novog vlasnika.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Marketplace

Da biste postali vlasnik ovog jedinstvenog automobila, potrebno je izdvojiti 4.000 dolara i organizovati prevoz iz Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, za male pare dobićete auto sa trostrukim redom sedišta i originalnim 1,1-litarskim benzin motorom sa 55 konjskih snaga. Prema rečima unuka, za pokretanje motora potrebno je uložiti svega 40 dolara u novi rasplinjač.

Iako je stanje automobila daleko od idealnog – enterijer je prilično zapušten i vidi se da su godine učinile svoje – ova Yugo "limuzina" nosi izuzetnu vrednost kao raritet i potencijalni kolekcionarski primerak. Na njemu se nalazi i natpis "Roger's Toy Limo", kao i zanimljiva grafika vatre koja pokriva celokupnu karoseriju.

Ovaj oglas iz Minesote izazvao je brojne komentare i postao prava internet senzacija. Bez obzira na to da li ga smatrate promašajem ili remek-delom, ovo "čudovište iz Minesote" definitivno zaslužuje da bude zapamćen kao jedan od najneobičnijih automobila koji su ikada napravljeni.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.