Za brze momke: Mercedes najavio svoj hoverbord za 2016. (FOTO)

MEČKA POD NOGAMA

Za brze momke: Mercedes najavio svoj hoverbord za 2016. (FOTO)

Mercedes-Benz AMG serija biće puštena u prodaju samo u ograničenom broju
Objavljeno: 19:49h

Čuveni proizvođač automobila rešio je da ide u korak s vremenom! Za Ginisa: Kanađanin izveo najduži let hoverbordom! (VIDEO) Sve popularniji hoverbordi, dvotočkaši koji se pokreću nagibom tela i potom kontrolišu po zakonu inercije, postali su sve popularniji kod mlađe populacije. Očigledno ne samo kod mlađe, pošto se i stariji sve češće odlučuju za njegovu upotrebu.

Ipak, diskutabilno je šta je pravi hoverbord. Originalno, on potiče iz filma "Povratak u budućnost", gde je predstavljen kao leteći skejtbord. Mnogi su pokušali da ožive ovaj pronalazak, ali još uvek nisu uspeli, a najbliži je bio kanadski izumitelj Aleksandru Duru, koji je napravio nešto nalik pomenutoj letelici. "Hover" o kojem se ovde priča zapravo je mini-segvej, kojem je mlađa populacija dala takav nadimak.

Mercedesov AMG hover, koji će iduće godine biti pušten u prodaju, u ograničenoj seriji, imaće ugrađen motor za turbo, visoko kvalitetne gume (za trkanje), specijalne sedmoinčne felne, litijum-jonsku bateriju, unutrašnje komponente od karbon fibera i posebno osetljiv sistem kočenja.

Mercedes Promo
Mercedes Promo
Mercedes Promo
Mercedes Promo

"Mečkica" će težiti oko 8 kg, dok će moći da podnese masu od skoro 140 kilograma. Što se tiče izdržljivosti, baterija će moći da izdrži put između 16 i 40 kilometara, zavisno od napora, dok će joj punjenje trajati između jednog i tri sata.

Sad, ono (za neke) najbitnije: Mercedes AMG hover moći će da dostigne brzinu i do 35 kilometara na sat! Cena: oko 800 dolara. Garancija: 1 godina. Prvi snoubord napravljen je daleke 1939. i izgledao je ovako! (FOTO) (VIDEO) Ma, može. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.