Oglasila se Jelena po pitanju RATA! DIRLJIVA, SNAŽNA, EMOTIVNA poruka MAJKAMA, SESTRAMA, ŽENAMA!
Foto: instagram/dokic_jelena

objava na društvenim mrežama

Oglasila se Jelena po pitanju RATA! DIRLJIVA, SNAŽNA, EMOTIVNA poruka MAJKAMA, SESTRAMA, ŽENAMA!

Videla sam rat i dva puta sam bio izbeglica, tako da iz prve ruke poznajem užas rata, pa ću se danas posvetiti ne samo svim ženama, već ženama u ratu, a trenutno posebno Ukrajinkama - piše u objavi Jelene Dokić a zatim slede reči...

Objavljeno:

- Želim svakoj ženi sretan Međunarodni dan žena i to je veoma važan dan, ali je i težak jer se radi o borbi za naša prava, jednakost i zaštitu, a to treba da bude dato, a nije.

Takođe, ono što se trenutno dešava u Ukrajini i gledajući sve srceparajuće slike žena, zaista mi je teško danas pa ću se posvetiti ne samo ženama širom sveta, već posebno ženama koje su morale da vide i prožive rat.

Sergej Stahovski, je reket zamenio puškom, a pre toga je jedan od retkih koji je podržao Novaka Đokovića koji je početkom godine prolazio kroz agoniju u Australiji.

Ove slike su srceparajuće i govore o snazi, otpornosti, borbi, istrajnosti, ljubaznosti, srcu, velikodušnosti i nadi koje žene predstavljaju. Žene u redovima na železničkim stanicama i graničnim prelazima da pobegnu od rata sa svojom decom dok ih nose na rukama na hladnoći, žene ostavljaju kolica drugim majkama kada pređu granicu, medicinske sestre na frontu i u bunkerima... ovu prvu sliku.

Ukrajina
foto: instagram/dokic_jelena

Ukrajinka pomaže ruskom vojniku, daje mu hranu i vodu i telefon da pozove sopstvenu majku i kada se on rasplače kada čuje majčin glas, ona ga teši i nežno stavlja ruku na njegovu glavu.

Neverovatno. Žene su ljubazne, velikodušne, brižne, saosećajne i pune ljubavi. Ipak, prema nama se postupa nepravedno, nejednako i još gore, zlostavljani smo i nepoštovani.

Dok slavimo danas, 8. mart širom sveta, dok ne budemo imali jednake mogućnosti, jednaku platu, jednaka prava, bolje zakone koji nas štite od zlostavljanja, nastaviću da se ponašam prema svakom danu kao da je prvi.

1 / 4 Foto: instagram/dokic_jelena

Suočila sam se sa diskriminacijom i zlostavljanjem kao žena u svetu sporta i van njega, kao i mnoge druge žene. Mora se uraditi više. Devojke i žene treba da budu zaštićene, ali što je još važnije da sinovi i muškarci moraju da budu obrazovani.

Moramo da razbijemo pristrasnost i dvostruke standarde. Proslavimo sve žene tamo i nastavimo da radimo bolje i borimo se za žene širom sveta i jednaka prava. Evo za sve ŽENE i ravnopravnost - objavila je Jelena Dokić na svom instagram profilu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.