Još jedno sjajno veče Jokića, ali je ostalo u senci neverovatnih partija Džejmsa, Pola, Vejda... (VIDEO)
Foto: Reuters

NBA LIGA

Još jedno sjajno veče Jokića, ali je ostalo u senci neverovatnih partija Džejmsa, Pola, Vejda... (VIDEO)

Centar Denvera postigao je 14 poena (6/11 iz igre) za 26 minuta uz po šest skokova i asistencija
Objavljeno:

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa odličnim partijama u NBA ligi, iako protekle noći nije ostvario dabl-dabl.

Centar Denvera postigao je 14 poena (6/11 iz igre) za 26 minuta uz po šest skokova i asistencija, te imao dve blokade i ukradenu loptu (jednu izgubljenu, tri faula), u pobedi Nagetsa u Orlandu 121:113.

Jokić je nakon kratke pauze zbog povrede vezao već treći meč u nizu sa dvocifrenim učinkom, a prosek u sezoni mu je 10 poena uz 7,2 skokova po meču.

Najefikasniji u devetoj pobedi Nagetsa bio je Danilo Galinari sa 21 poenom uz šest skokova, 19 je dodao Kenet Farid uz deset uhvaćenih lopti, Jusuf Nurkić je postigao 17 poena uz osam.

Džejms je imao još jedno istorijsko veče. Postao je prvi krilni igrač u istoriji NBA sa najmanje 7.000 asistencija. Protiv Šarlota je zabeležio deset, imao je i devet skokova, pogodio je pet trojki, a 17 od 44 poena (17/24 iz igre) postigao je u poslednjem kvartalu. Pratili su ga Kevin Lav sa 22, Iman Šampert sa 16, te Tristan sa 13 poena uz 12 skokova. Kod Hornetsa se istakao Kemba Voker sa 24 poena uz pet asistencija, dok je Kodi Zeler dodao 17 uz devet skokova.

Memfis je imao i 30 poena prednosti protiv Voriorsa, što ove sezone nije uspelo nijednom timu, a sedmorica Grizlisa su imala dvocifren učinak.

Najefikasniji su bili Mark Gasol i Toni Alen sa po 19, dok su Zek Rendolf i Džamajkl Grin dodali po 14. Kod Voriorsa se istakao Kevin Durent sa 21 poenom, Stefen Kari je dodao 17, ali su se on i Klej Tompson (8p) su se ispromašivali (8/28). Nakon prvog poraza u gostima u sezoni Sparsi su odigrali najefikasniji meč. Kavaj Lenard je blistao sa 30 poena protiv Netsa koji su jedva izbegli debakl jer su u jednom trenutku bili na -38. Kod njih se istakao Bojan Bogdanović sa 20 poena (7/13).

Fantastično veče imao je i Pol Džordž koji je sa 37 poena, od čega 13 u nizu u poslednjem periodu, za trijumf Pejsersa nad Blejzersima. Tadeus Jang je ostvario rekord karijere sa šest trojki za 24 poena. Portlandu nije pomogla sjajna igra tandema Demijen Lilard - Si Džej Mekolum koji je zajedno postigao 67 poena. Janis Adetokumbo postigoa je 28 poena uz 13 skokova, ali je imao čak sedam izgubljenih lopti, a Baksi 20, pa je Milvoki poražen u Vašingtonu. Vizardse je predvodio Džon Vol sa 24 poena i 11 asistencija, a 20 je dodao Bredli Bil.

Svi rezultati:

foto: Printscreen/Flashscore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.