POZNATA UKRAJINKA NIJE ŽELELA DA IGRA PROTIV RUSKINJE, A ONDA SE PREDOMISLILA: Usledio je HLADAN TUŠ za RIVALA!
Elina Svitolina, Foto: Profimedia

TENIS

POZNATA UKRAJINKA NIJE ŽELELA DA IGRA PROTIV RUSKINJE, A ONDA SE PREDOMISLILA: Usledio je HLADAN TUŠ za RIVALA!

Najbolje plasirana teniserka Ukrajne, promenila je svoju odluku da ne igra protiv tenisera iz Rusije. Našla je novi motiv!

Objavljeno: 09:13h

Pre nekoliko dana Elina Svitolina je najavila da će odustati od takmičenja u Montereju, pošto je ukrajinska teniserka napala ATP, WTA i ITF zbog nedostatka akcije protiv ruskih i beloruskih sportista usled rata u Ukrajini.

Njena najava se desila pred turnir u Motereju. Svitolina je 15. igračica sveta, a u slavila je protiv Ruskinje Anastasiju Potapovu savladala 6:2, 6:1, samo nekoliko dana nakon što je rekla da nema nameru da igra protiv nje.

1 / 4 Foto: Profimedia

Razlog za to je upravo što je Potapova pristala da nasptupa pod zastavom neutralne zemlje.

Rat u Ukrajini je duboko pogodio Svitolinu, ali je ona odlučila da izađe na teren. Igrala je u žuto-plavoj kombinaciji - bojama Ukrajine. Potapovu je razbila od prvog do poslednjeg poena, ali priča se i o njenoj izjavi na terenu nakon susreta.

"Danas je bio poseban meč za mene. Veoma sam tužna, ali sam srećna što ovde igram tenis. Bila sam fokusirana. Bila sam na misiji za moju zemlju", rekla je Svitolina i nastavila:

"Sav novac koji zaradim od nagrada daći za ukrajinsku vojsku", rekla je Svitolina, koja će ako opravda status prve nositeljke i osvoji turnir, inkasirati 31.000 dolara.

Inače, zbog novih pravila, sva ruska obeležja su "obrisana", pa tako u toku prenosa meča Svitoline i Potapove, pored imena Ruskinje nije stajala ni zastava ni oznaka iz koje zemlje dolazi:

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.