KO JE GURU NOVAKA ĐOKOVIĆA? Neki ga krive za SVAKI Noletov neuspeh, a evo kako je sa njim pronašao UNUTRAŠNJI MIR!
Foto: Profimedia

daje mu ravnotežu

KO JE GURU NOVAKA ĐOKOVIĆA? Neki ga krive za SVAKI Noletov neuspeh, a evo kako je sa njim pronašao UNUTRAŠNJI MIR!

Upoznala ih je Jelena

Objavljeno: 11:37h

Novak Đoković je čitavu karijeru bio okružen vrhunskim stručnjacima koji su dobrim delom zaslužni za njegovu poziciju na teniskom krovu sveta. Treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio, agenti Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro, svojevremeno i Pepe Imas...

Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju „saradnici“ iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.

Pepe Imaz, Žarko Ilić, Novak Đoković
foto: Fonet/AP/Instagram Žarko Ilić

Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja. Žarko je lekar, doktorand medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom Jelenom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

A šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam.

Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Pre nekoliko godina, posle jednog meča u kom nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon reke Kolorado u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

‒ Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni ‒ rekao je američkim novinarima.

(Espreso/Helo magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.