NADAL JE MOGAO DA BUDE VRHUNSKI FUDBALER - MALO JE FALILO! Pogledajte kako je Rafa RAZBIJAO kao klinac! (VIDEO)
Rafael Nadal, Foto: Printscreen/Marca

geni su čudo

NADAL JE MOGAO DA BUDE VRHUNSKI FUDBALER - MALO JE FALILO! Pogledajte kako je Rafa RAZBIJAO kao klinac! (VIDEO)

Malo je poznato da je Nadal kao dete ozbiljno trenirao fudbal. Idol mu je bio "Pravi" Ronaldo, a uspeo je da se slika sa Brazilcem preko svog strica, Migela Anhela Nadala, svojevremeno vrlo uspešnog fudbalera

Objavljeno: 21:16h

Španija, ali i praktično ceo svet, i dalje slave podvig Rafaela Nadala u Melburnu.

Španski teniser je u nedelju osvojio svoj dugo čekani drugi pehar Australijan opena i ukupno 21. grend slem trofej, čime je otišao korak ispred Rodžera Federera i Novaka Đokovića i po prvi put vodi ovu trku.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ali, sada je centru pažnje iz potpuno drugog razloga.

Na internetu se pojavio video koji pokazuje Rafine fudbalske veštine, i to ne samo one sa teniskom lopticom na koje smo navikli prethodnih godina kada mu se ukaže prilika za to već sa pravih fudbalskih terena.

Malo je poznato da je Nadal kao dete ozbiljno trenirao fudbal. Idol mu je bio "Pravi" Ronaldo, a uspeo je da se slika sa Brazilcem preko svog strica, Migela Anhela Nadala, svojevremeno vrlo uspešnog fudbalera.

Rafael Nadal, Migel Anhel Nadal
foto: Printscreen/Youtube

Možda bi Rafa krenuo stopama Migela Anhela, nekadašnjeg osvajača Kupa šampiona sa Barselonom (njihovog prvog 1992), ali i igrača Majorke i reprezentacije Španije za koju je upisao 62 nastupa, ali se isprečio drugi stric.

Migel Anhel Nadal
foto: EPA/Montserrat_T_Diez

Toni Nadal je u Rafaelu video ogroman talenat kada je sa osam godina osvojio turnir za dečake do 12 godina starosti, a otac Sebastijan je rekao sinu da odluči: tenis ili fudbal jer škola ne sme da ispašta.

Rafa se ovako seća toga: "Odabrao sam tenis. Fudbal je morao da stane, odmah".

Ali, ostali su snimci iz tih ranih fudbalskih dana, gde je Nadal pokazao zavidnu tehniku i, naravno, razoran šut levicom, u šta se možemo uveriti iz snimka OVDE.

Sada se Rafael zadovoljava prijateljskim nastupima u humanitarnim utakmicama ili sa legendama Real Madrida, čiji je veliki navijač.

Rafael Nadal
foto: Printscreen/Marca

A sem tenisa i fudbala, velika strast mu je poker. I, gle čuda, na humanitarnom poker turniru 2014. je pobedio upravo idola Ronalda...

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.