AUSTRALIJANKA NEMILOSRDNA: Barti pokazala zašto je trenutno najbolja na svetu! (VIDEO/FOTO)
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN, ŽENSKO FINALE

AUSTRALIJANKA NEMILOSRDNA: Barti pokazala zašto je trenutno najbolja na svetu! (VIDEO/FOTO)

Kolins je imala briljantan turnir, ali na kraju nije uspela da stigne do svog prvog Grend slema u karijeri

Objavljeno: 14:34h

Prva teniserka sveta Ešli Barti postala je prva Australijanka koja je osvojila Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu posle 44 godine, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Danijel Kolins sa 2:0 po setovima je bilo 6:3, 7:6.

Barti je osvojila svoj treći grend slem trofej, posle Rolan Garosa 2019. i Vimbldona 2021. godine, dok na drugoj strani, Kolins nije uspela da u svom prvom finalu stigne do prve titule sa najvećih turnira.

1 / 6 Foto: Profimedia

U četiri uvodna gema današnjeg finala teniserke su bile sigurne na svoj servis, a prva se sa problemima suočila Ešli Barti koja je u petom gemu spasila brejk loptu. Ona je već u narednom gemu napravila odlučujući brejk u tom delu igre, iskoristivši duplu grešku Amerikanke.

Kolins je u drugom setu napravila dva brejka i vodila sa 5:1. Barti je tada osvojila četiri naredna gema i izjednačila na 5:5, a potom je uvela set u tej-brejk u kojem je slavila sa ubedljivih 7:2.

TAJ - BREJK: 7:6 - Barti sjajno počinje mini brejkom, a zatim osvaja i naredna dva poena 3:0. Nastavlja da melje svoju rivalku Barti 4:0. Konačno i Kolins osvaja poen u taj-brejku 4:1. Promena strana, Barti vodi 5:1. Nova greška Kolins, Barti ima četiri meč lopte 6:2. KRAJ MEČA!!!! Bari je na ogromnu radost domaćih navijača postala šampionka Australijan opena!!!

Ešli Barti
foto: Profimedia

6:6 - Barti je osvojila svoj servis gem, pa će tako odluka o pobedniku seta, a možda i meča pasti u taj-brejku.

5:6 - Kolins konačno prekida seriju Ešli Barti i sa ovim osvojenim gemom obezbedila je makar igranje taj-brejk drugog seta.

5:5 - Barti je sada maksimalno koncentrisana i stiže do izjednačenja u gemovima.

4:5 - BREJK!!!!!!! Novi problemi za Kolins, Barti dolazi do nove šanse za brejk 30:40. Australijanka stiže do novog brejka, istopila se potpuno prednost koju je imala Kolins

3:5 - Barti dolazi do novog gema, a Kolins u narednom ima još jednu šansu da dođe do izjednačenja u setovima.

2:5 - BREJK!!!!!!!!!!! Sada Barti ima brejk priliku 30:40. Na oduševljenje publike, domaća teniserka uspeva da vrati jedan brejk u drugom setu.

1:5 - BREJK!!!!!!!! Kolins je u nezadrživom naletu, a Barti je pred gubitkom svog prvog seta tokom celog toka turnira.

Danijel Kolins
foto: Profimedia

1:4 - Siguran servis gem i za Kolins.

1:3 - Sjajno je Barti servirala u ovom gemu i tako prekinula mini seriju Kolins.

0:3 - Barti je imala ima dve brejk šanse da odmah uzvrati udarac, ali je američka teniserka ipak na kraju osvojila gem i potvrdila brejk prednosti na startu drugog seta.

0:2 - BREJK!!!!!!! Kolins dolazi do dve vezane brejk prilike 15:40. Koristi drugu i prva oduzima servis rivalki u drugom setu.

Danijel Kolins
foto: Profimedia

0:1 - Prvi gem u drugom setu osvaja Kolins.

DRUGI SET:

6:3 - Tri vezane set lopte ima Barti 40:0. Koristi odmah prvu i posle 32 minuta igre najbolja teniserka sveta osvaja prvi set.

5:3 - Ostaje Kolins ipak u prvom setu.

5:2 - Siguran gem Ešli Barti koja potvrđuje brejk i dolazi na gem od osvajanja prvog seta.

4:2 - BREJK!!!!! Sada Barti ima brejk priliku 30:40. Dupla servis greška Kolins, australijska teniserka prva dolazi do brejka u velikom finalu turnira u Melburnu.

Ešli Barti
foto: Profimedia

3:2 - Barti izlazi na mrežu i stiže do 40:15. Fantastčan bekhend Kolins 40:30. Greši Barti, evo prvog izjednačenja u jednom gemu. Promašila je ceo teren najbolja teniserka sveta, Kolins ima prvu brejk priliku na meču. Sjajan forhend Barti novo izjednačenje. Težak gem na kraju ipak pripada australijskoj teniserki.

2:2 - Veoma su sigurne obe teniserke u svojim servis gemovima na startu finala, novo izjednačenje.

2:1 - Barti je izgubila jedan poen u ovom gemu i ponovo vodi.

1:1 - Na još ubedljiviji način Kolins osvaja svoj prvi gem u velikom finalu.

1:0 - Susret je počeo servisom Ešli Barti koja je ekspresno stigla do 40:0. Amerikanka je osvojila naredna dva poena, smanjila na 40:30, ali je najbolja teniserka sveta osvojila naredni poen i stigla do prvog gema u finalnom meču.

PRVI SET:

9:41 - Počelo je zagrevanje. I Srbija ima svog predstavnika u ovom finalu, pošto će glavni sudija biti Marijana Veljović.

9:40 - Igračice su izašle na teren.

U finalu Australijan opena kod dama sastaju se Australijanka Ešli Barti i Amerikanka Danijel Rouz Kolins.

Do sada su se sastale četiri puta u karijeri, a Barti je boja pošto vodi sa 3:1 u pobedama.

U pitanju je duel 1. i 27. nositeljke na turniru. Australijanka ima šansu da pred svojom publikom, kao najbolja teniserka sveta osvoji svoj prvi "Ozi open" u karijeri.

Barti je na putu do finala bila dominantna i nije izgubila nijedan set protiv Curenko, Broceti, Đorđi, Anisimove, Pegule i Kejs.

Prva igračica sveta je tek sedma teniserka u ovom milenijumu koja se do finala domogla na sve tri podloge kada je reč o Grend slemovima. Ona je Rolan Garos osvojila na šljaci 2019. godine, a prošle je slavila na travi Vimbldona.

Kolins je sa druge strane izgubila samo dva seta u prethodnih šest duela protiv Dolehajd, Konjuh, Tauson, Mertens, Korne i Švjontek. Amerikanka je u Melburnu napravila svoj najbolji rezultat kada je reč o Grend slemovima, a prethodni je bio polufinale Ozi opena 2019. godine.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.