ĐOKOVIĆ JE ZATO DEPORTOVAN IZ AUSTRALIJE: Naučnica otkriva da sve ima veze sa njegovim 'PRIRODNIM' imunitetom!
Foto: Printscreen/YouTube/Low Carb Down Under, Profimedia

UDARAC KOJI AUTORITARNA VLADAVINA NE BI PODNELA

ĐOKOVIĆ JE ZATO DEPORTOVAN IZ AUSTRALIJE: Naučnica otkriva da sve ima veze sa njegovim 'PRIRODNIM' imunitetom!

Autorke ukazuju da bi odobravanje vize nevacinisanoj javnoj ličnosti sa prirodnim imunitetom zadalo jak udarac postojećoj zdravstvenoj politici Vlade Australije

Objavljeno: 15:09h

Iako je Australijan open u jeku, u Australiji se, kao i u Srbiji, i dalje bave slučajem 'Novak Đoković'.

Srpski teniser u Crnoj Gori vida rane posle sramotnog tretmana koji je doživeo u Melburnu, a sve je više ljudi iz struke, pravnika i lekara, koji tvrde da je njegova deportacija bila nezakonita i pravi presedan.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tog mišljenja je i australijska naučnica i TV voditeljka Merien Demazi, koja je sa koleginicom Magdalenom da Silvom, objavila na svom sajtu opširan članak na oviu temu.

Demazi je doktorirala na Univerzitetu u Adelejdu a potom 10 godina radila na naučnim studijama specijalizovanim za reumatski artritis. Radila je i kao savetnica ministra nauke i informacione ekonomije Južne Australije.

- Deportacija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije, dan uoči Australijan opena, bila je presedan. Dok su mejnstrim mediji fokusirali pažnju Australijanaca na to da li je Đoković nepošteno popunjavao formulare za vizu ili je prekršio australijska 'pravila vakcine protiv koronavirusa', podnesci i dokazi na sudu potvrdili su da nije prekršio nijedno pravilo - navodi se na početku teksta.

Autorke potom pažnju fokusiraju na vrlo zanimljive argumente Đokovićevih advokata.

Merien Demazi
Merien Demazifoto: Printscreen/YouTube/Low Carb Down Under

- Advokati koji zastupaju Đokovića citirali su dokaze medicinske nauke da bi mu njegova nedavna prirodna infekcija obezbedila nivo imuniteta koji je bio jednako visok, ako ne i viši, od dvostruke vakcinacije. Dalje, medicinski naučni dokazi pokazuju da je imunitet izazvan infekcijom SARS-CoV-2 (COVID-19) 'izuzetno dugotrajan', za razliku od značajnog opadanja antitela koji se vidi kod vakcina protiv koronavirusa.

- U osporavanju ranijih argumenata da Đoković nije pružio dovoljno dokaza o 'medicinskoj kontraindikaciji za vakcine protiv COVID-19', Đokovićevi advokati su citirali dokaze medicinske nauke koji pokazuju zašto je verovatno bio suočen sa većim rizikom od ozbiljnih neželjenih događaja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Đokovićevi advokati su napisali:

"Postoji niz medicinskih dokaza o medicinskim kontraindikacijama protiv vakcinacije za one koji su nedavno bili zaraženi COVID-19… Kada bi sud primenio gorenavedeno tumačenje… moglo bi doći do… neželjenih posledica po nacionalnu politiku…", otkriva se u tekstu autorki.

Autorke ukazuju da bi odobravanje vize nevacinisanoj javnoj ličnosti sa prirodnim imunitetom zadalo jak udarac postojećoj zdravstvenoj politici Vlade Australije.

- Da je Đokoviću bilo dozvoljeno da ostane i igra, rasprostranjena pitanja o 'prirodnom imunitetu' kao pravoj alternativi 'vakcinaciji' možda su probila odbranu celokupnoj australijskoj javnoj zdravstvenoj politici COVID-19. Zaista, deportovanje Đokovića nije ugušilo pitanja i neslaganja u vezi sa zdravstvenom politikom Australije u vezi sa koronavirusom, već ih je uvećalo - navode Demasijeva i Da Silva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.