ARMENULIĆ PROKOMENTARISAO ĐOKOVIĆEVU SITUACIJU: Ovo je atak na Novaka, atak na tenis, ma atak na zdrav razum!
Foto: Starsport

australijan open

ARMENULIĆ PROKOMENTARISAO ĐOKOVIĆEVU SITUACIJU: Ovo je atak na Novaka, atak na tenis, ma atak na zdrav razum!

Radmilo Armenulić ogorčen je zbog svega što se dešava Novaku

Objavljeno: 22:45h

,,Ne pamtim da se tako nešto desilo, ne samo u tenisu, već u sportu. Da tako tretiraju čoveka koji je sve preduzeo da dođe u Australiju, dobio dozvolu od dve nezavisne komisije i oni ga opet ne puste... Uopšte ne postoji obrazloženje zbog čega se sve to desilo. To je po mom mišljenju jasan znak da viktorijanske vlasti ne poštuju sopstvene zakone i pravila."

Ovim rečima, prekaljeni teniski stručnjak Radmilo Armenulić za "Novosti" komentariše skandaloznu situaciju u kojoj se našao Novak Đoković u Australiji, gde već četiri dana boravi u hotelu za ilegalce zbog poništavanja vize. Ni iskusnom Radmilu, "dimna zavesa" i zavrzlame oko vize nisu pomutili čist pogled na kompletan razvoj događaja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Slaže se da je Đoković iskorišćen kao žrtveni jarac u političkom dodvoravanju australijskih vlastodržaca besnom narodu.

- Ovo je atak na Novaka, atak na tenis, ma atak na zdrav razum... Teško je komentarisati nešto što nije regularno i pojmljivo. Nisam iznenađen, već ozlojeđen, i dođe mi da ga više ne gledam u Australiji. Bio sam tamo tri puta, izvanredna zemlja, aliova vlast očigledno voli bezvlašće i ne voli demokratiju - dodaje Armenulić u telefonskom razgovoru za Novosti.

Međutim, sada je u pitanju i šta će biti sa Novakom ako mu sud dopusti da ostane u zemlji i nastupi na Australijan openu. Dragoceno vreme za treninge i pripreme prosipa se kao zrna peska u satu. Đoković je zatvoren u hotelu, gde nema ni novčanik, a kamoli rekvizite za fizičku pripremu.

- Imaće vremena, od ponedeljka kada se donese odluka, nekih šest do sedam dana, što je sportisti njegovog kalibra sasvim dovoljno. Verujem da će mu njegov trener Ivanišević napraviti dobar program treninga i da će se spremiti kako treba, jer je dobro poznato da je Novak u odličnom fizičkom stanju, agilan je... Kada je u pitanju psihološki aspekt, ako ga puste da igra, ima da se inati do samog kraja i da osvoji titulu, u čemu ću ja lično uživati. Ali, nisam siguran da će ga pustiti - ističe Radmilo, uz ogradu da će sve zavisti od odluke federalnog sudije.

Vrlo dobro zna Radmilo Armenulić kako bi postupio da se našao na Novakovom mestu, 5. januara na aerodromu "Tulamarin" u Melburnu.

- Da sam bio na njegovom mestu, tamo na aerodromu, odmah bih se vratio. Ipak, sada, posle svega, ja bih igrao. On je igračina, hoće 21. grend slem titulu - podvlači Armenulić.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.