DODELIO NOVAKU TITULU NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Neverovatno je šta je uradio, on menja istoriju!
Foto: AP/Dita Alangkara

POHVALA OD BIVŠEG TRENERA

DODELIO NOVAKU TITULU NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Neverovatno je šta je uradio, on menja istoriju!

Radek Štepanek govorio je o vremenu dok je sarađivao sa srpskim teniserom

Objavljeno: 16:43h

Radek Štepanek, bivši trener Novaka Đokovića, smatra da će trenutno prvi reket sveta već u 2022. godini obezbediti laskavu titulu najboljeg svih vremena.

On se prisetio njihove saradnje krajem 2017. i početkom 2018. godine, u periodu kada je Srbin kuburio sa povredom lakta.

- Bilo je to veoma interesantnih sedam meseci, jer je to bio težak period za njega zbog povrede lakta. Nije odigrao nijedan turnir na kojem je bio zdrav, uvek smo morali da pravimo kompromis, a onda je odjednom operisao lakat i počeo da igra veoma rano. Nije završio rehabilitaciju, požurio je - prisetio se Štepanek.

Novak Đoković, Andre Agasi, Radek Štepanek
foto: EPA / Mark Cristino

I sam Novak Đoković je tada priznao da je razmišljao o kraju karijere, ali je posle operacije lakta uspeo da se vrati u staru formu i od tada osvoji osam od 14 Grend Slemova na kojima je igrao. Sada ih ima 20, koliko su osvojili i Rafael Nadal i Rodžer Federer, pa bi svakim sledećim bio bliži nezvaničnoj tituli GOAT-a.

- Veoma sam srećan što je prevazišao sve to i što sada igra bez bolova. Neverovatno je šta je uradio. Ono što želi je da postane najbolji svih vremena i verujem da će se to i dogoditi sledeće godine. On menja istoriju na svakom slemu, i verujem da je to rekord koji želi samo za sebe - izjavio je Stepanek.

Još uvek nema potvrde da li će Novak Đoković učestvovati na Australijan openu, turniru koji je osvajao devet puta u karijeri. Podsetimo, ranije tokom dana pojavila se vest da najbolji teniser sveta neće igrati reprezentativno takmičenje koje je na programu od 1. januara u Sidneju. Prvi Grend slem u 2022. godini počinje 17. januara u Melburnu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.