NOVAK ĐOKOVIĆ ŠAMPIONSKI: Obožavam da OBARAM REKORDE, motivisan sam da tako i nastavim!
Foto: Profimedia

ZATO JE NAJVEĆI

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠAMPIONSKI: Obožavam da OBARAM REKORDE, motivisan sam da tako i nastavim!

Novak Đoković dao je danas jednu fenomenalnu izjavu

Objavljeno: 20:57h

Novak Đoković je u obraćanju medijima posle trijumfa u Parizu rekao da obožava da obara rekorde.

Srpski teniser je do 86. pehara u karijeri i 37. masters trofeja došao pobedom nad drugim igračem sveta, Danilom Medvedevim, 4:6, 6:3, 6:3.

Novak je u 2021. oborio mnoge rekorde, sustigao je Nadala i Federera po broju grend slem titula, a sada ima 37 mastersa, najviše od svih.

Novak Đoković
foto: Profimedia

"Ja sam student sporta, zasta se divim i poštujem prošle šampione koji su mi utabali put, ali poštujem i generacije koje sada igraju. Uživamo u benefitima ove igre jer su i ti prošli šampioni zaslužni što imamo ovakav tenis danas. Na tome sam im zahvalan. Naravno, kad prestignem nekog od starih šampiona, posebno nekok na kog sam se ugledao kao dete, kao što je Pit Sampras, to mi znači sve. I osećaj je nestvaran. Ipak, teško mi je da se osvrnem na sve što sam uradio, ne samo ove nedelje, nego u karijeri, jer kao što znate teniska sezona je najduža u svim sportovima. Zahteva od vas da napravite sledeći korak, otvorite novu stranicu, vidite koji je sledeći turnir, kako da se oporavite, podmladite i pripremite za novi izazov. Ne kogu da se potpuno posvetim tome i sagledam šta sam uradio u istorijskom kontekstu, ali mi svakako sve znači što sam u toj poziciji i to mi je i dalje jedan od najvećih motiva da se bavim tenisom", poručio je Novak.

O toj 37. masters tituli, kojom se opet našao ispred Nadala na večnoj listi rekao je da mu znači mnogo.

"Tokom karijere sam uvek bio iskren da priznam da je istorija našeg sporta prevelika motivacija. To mi je cilj, svakako, to da dokažem da mogu da obaram rekorde. Da, volim da obaram rekorde. Veoma sam motivisan da tako nastavim. Moj prioritet su grend slemovi i mastersi gde se osvaja najveći broj poena", dodao je Đoković.

Novak je priznao i da je iza sebe ostavio gorak ukus poraza u finalu US Opena.

"To poglavlje sam zatvorio, iskreno. Ne žalim. Ne provodim dane u patnji zbog toga što nisam osvojio kalendarski grend slem. Osećam olakšanje što je grend slem sezona gotova, jer sam osećao pritisak kao nikad pre u životu. Bilo je to interesantno iskustvo i zadovoljan sam kako sam igrao grend slemove, sa tri titule i finalom. Ima mnogo više toga što je pozitivno, nego da gledam na ono negativno. Prošao sam sve to i fokusirao se na masterse, pre svih ovaj u Bersiju i uradio sam ono po šta sam i došao, obezbedio prvu poziciju na kraju sezone i osvojio titulu", zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.