NEKADAŠNJI BROJ JEDAN TENISA UPOZORIO NOVAKA: Srbin mora da dobro obrati pažnju!
Foto: EPA/John Mabanglo

videćemo

NEKADAŠNJI BROJ JEDAN TENISA UPOZORIO NOVAKA: Srbin mora da dobro obrati pažnju!

- Igra veoma dobar tenis, čvrst je. Finale Vimbldona je bilo veliki uspeh za njega, mislim da će imati još mnogo prilika da zablista na najvećim turnirima - zaključio je Edberg

Objavljeno:

Stefan Edberg, nekada prvi teniser sveta, smatra da će Novak Đoković imati težak zadatak u završnici US Opena.

Šveđanin, koji je u Njujorku dva puta osvajao pehar, 1991. i 1992. kada je pobedio u finalima Džima Kurijera i Pita Samprasa, ipak smatra da Srbin ima sve šanse da ostvari kalendarski slem.

- Novak Đoković je dokazao da je jedan od najvećih u istoriji tenisa, da je unikatan u svojoj generaciji, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Srbin ima veliku šansu da u istoriju uđe kao igrač sa najviše slemova, imajući u vidu i fizičke probleme Rodžera i Rafe. Svakako da je favorit da osvoji US Open i kalendarski Grend slem, ali moraće da se nosi sa mladim igračima, velikim talentima. Mislim da iznad svih Aleksander Zverev ima šanse, on ga je nedavno pobedio u Tokiju. Neće biti lako Noletu, čak iako je i dalje favorit broj jedan - kaže Edberg u intervjuu za "Korijere delo Sport".

On se kao i mnogi u svetu tenisa nada da Federer i Nadal još nisu rekli sve što imaju i da ćemo ih opet gledati na najvećim turnirima.

- Njih dvojica, zajedno sa Noletom, dominiraju dugo. Naravno, Rodžer i Rafa sada imaju probleme fizičke prirode. Dolazi polako do smene generacija. Nadal neće igrati do kraja sezone, svi znamo probleme Federera koji ima 40 godina. Nadamo se da ćemo imati priliku da ih opet vidimo na terenu i da će igrati najbolji tenis. Bilo bi to zaista prelepo za sve ljubitelje tenisa - dodaje dvostruki šampion Vimbldona i Melburna.

Mateo Beretini bi mogao da bude protivnik Đokovića u eventualnom četvrtfinalu, pohvalio je i njegovu igru.

- Igra veoma dobar tenis, čvrst je. Finale Vimbldona je bilo veliki uspeh za njega, mislim da će imati još mnogo prilika da zablista na najvećim turnirima - zaključio je Edberg.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.