FRANCUSKI TENISER KAŽE DA SU BROJKE NA STRANI NOVAKA, ALI: Federeru daje prednost u 1 stvari - nije objasnio zašto!
Foto: AP/EPA/Ali Haider/EPA/David Guzman

zanimljivo

FRANCUSKI TENISER KAŽE DA SU BROJKE NA STRANI NOVAKA, ALI: Federeru daje prednost u 1 stvari - nije objasnio zašto!

Nikola Mau je pokušao razložno da objasni svoje stanovište

Objavljeno:

Dominacija Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u muškom tenisu je bila tolika da ostale tenisere uglavnom ne pitaju za sopstvene rezultate već ko je iz "velike trojke" najbolji, a samim tim i najbolji svih vremena (GOAT).

Francuski teniser Nikola Mau pokušao je razložno da objasni svoje viđenje.

- To je vrlo osetljiva tema, moramo prvo da ustanovimo definiciju najvećeg (GOAT). Ako se gleda čista statistika, to bi bio Đoković – ima više nedelja na broju jedan, i imaće najviše Slemova ili će biti izjednačen. Ima bolji međusobni skor u mečevima s Federerom i Nadalom. Dakle, ako se gledaju brojevi i rekordi, Đoković bi bio najveći. Da li je samo do toga (brojeva)? Postoji tu i element emocije, subjektivnosti. Kada je reč o tenisu, uticaj koji je Rodžer imao na tenis biće veći od Novakovog šta god da se dogodi - smatra Mau.

Nikola Mau
foto: EPA/Yoan Valat

Federer je dobar deo najvećih trofeja osvojio pre nego što se pojavio Nadal, a onda je stigao i Đoković.

- Možda je Đoković jači jer se pojavio u trenutku kada su Federer i Nadal već bili tu. Neverovatno je šta je sve uspeo da postigne s obzirom na to koliko je propustio. Iskreno, mislim da nikada nećemo moći da odlučimo. Očito, ako gledamo brojeve, oni govore u Novakovu korist - zaključio je Francuz.

Dok je Rafa uvek imao bar jednog od druge dvojice za konkurente, Rodžer je to izbegao pre pojavljivanja Španca, a sada Novak nema pravog rivala zbog problema sa povredama druge dvojice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.